Urheilu

KalPan Kapanen vei pisteet Helsingistä Kuopioon – "Aika iso ero oli viime kertaan"

Surkean alkusyksyn jälkeen kovaan nosteeseen syttynyt KalPa kaatoi keskiviikkona jääkiekon Liigassa Helsingissä HIFK:n 3–2.

Alexander Ruuttu maalasi KalPan heti alussa 2–0-johtoon ja KalPa pystyi 19-vuotiaan Juuso Könösen kolmannen erän maalin myötä viemään Stadin punanutuilta kaikki pisteet.

– Eivät tulleet pinnat helpolla. Alku oli meillä hyvä. Kakkoseräkin lähti ok liikkeelle, mutta Kantolan jäähy ja siitä tullut ylivoimamaali aika pahasti taittoi meidän peliä. Sen jälkeen jopa haettiin ongelmia. Palloteltiin kiekkoa takaisin omiin päin ja kaveri lisäsi painetta. Sitä kautta jäätiin aika kauaksi ajaksi omaan päätyyn. Se ei ollut oikein fiksua pelaamista, totesi KalPan päävalmentajana toimiva Sami Kapanen. 

– Paljon hyvää ja kypsääkin oli. Kolme nuorta hyökkääjää oli matkassa, ja mun mielestäni kaikki suoriutuivat todella hyvin tänään. Kyllä heille oli aika iso elämys ja kokemus, Kapanen jatkoi.

Kapanen painotti, että hänen joukkueensa on astunut ison askeleen eteenpäin. Edellisellä KalPan Helsingin vierailulla HIFK oli antanut kuopiolaisille isän kädestä.

– Onhan tässä aika iso ero siihen, kun viimeksi täällä oltiin. Silloin oltiin aika isoissa vaikeuksissa vieraspelaamisessa ja oltiin jyrän alla. Nyt ollaan pelattu viimeiset seitsemän matsia vieraissa aika hyvin ja tuloksellisesti ollaan oltu oikeissa asioissa kiinni, Kapanen sanoi.

– Tänään pelattiin kapeammalla rosterilla, mutta joukkue pystyy pelaamaan kokonaisuudessaan vahvemmin ja paremmin. Nuorten pelaajien on silloin helpompi tulla tohon ja pelata hyviä matseja, Kapanen jatkoi.

KalPalla oli vain 11 hyökkääjää ja kuusi puolustajaa. Pelaajia oli sairastuvalla ja maajoukkueissa.

– Meillä oli Texier Ranskan nuorten maajoukkueen matkassa ja Riikola Suomen maajoukkueen matkassa. Enemmän meillä oli loukkaantumisia, joiden takia oli kapeampi rosteri. Maajoukkuetauosta ei ole valittamista, totesi Kapanen.

Nuoret pelaajat paikkasivat hienosti.

– Meidän A-nuoret ovat tehneet hyvää työtä. Miettisen Tommi ja Hentusen Jukka ovat tehneet loistavaa työtä, kun katsotaan, miten kypsästi nuo nuoret pelaajat. Nuoria pelaajia on hyvä käyttää, kiitteli Kapanen.

Teksti: Otto Palojärvi, Helsingin Jäähalli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HIFK:n kapteeni harmitteli, kun KalPa mursi Nordiksen taian – "Siitä tuli sitten varma bogey"14.12.2017 08.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu