Puheenaihe

Ex-asiakas teki sosiaalityöntekijästä hävyttömän valekäyntikortin – tuomio tuli

Hyvinkään ympäristölautakunta on myöntänyt Hyvinkään kaupungin tekniselle keskukselle luvan jälkihoitotoimenpiteiden muuttamiseen Hyvinkään Arolammin kylässä, Kulomäen soranottoalueella. Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Syytteet sosiaalityöntekijään kohdistuneesta vainoamisesta kaatuivat käräjäoikeudessa.

Syytettynä oli 53-vuotias mies, joka tuomittiin vain työntekijän kunnian loukkaamisesta sakkoihin. Hän teki ja levitti viisi käyntikorttia, joissa oli naistyöntekijän yhteystiedot ja lause: ”Viinaa ja seksiä tarjolla”.

Tuusulan käräjäoikeuden mukaan väitettyyn vainoamiseen liittyneet tapahtumat eivät täyttäneet vainoamisen tunnusmerkkejä muun muassa siksi, että ne olivat joko yksittäisiä tapauksia tai niille löytyi joku hyväksyttävä selitys.

Esimerkiksi se, että syytteessä ollut mies pyöräili naisen asunnon ohi useitakin kertoja runsaan kahden vuoden aikana, ei oikeuden mukaan osoita ”miehen tarkkailleen naista tämän asunnon lähistöllä”, kuten syytteessä kuvattiin.

Väitetty vainoaminen tapahtui 2014–2016 sen jälkeen, kuin miehen asiakkuussuhde kuntoutus- ja toimintayksikössä työskentelevään naiseen oli loppunut.

Keravan kaupungin palveluksessa toimineen naisen mukaan asiakkuussuhde lopetettiin siksi, että mies kiinnostui hänen yksityiselämästään. Nainen teki miehestä työturvallisuusilmoituksia.

Kunnianloukkauksesta mies sai 20 päiväsakkoa. Niistä kertyy maksettavaa 260 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu