Paikallisurheilu

MTV: Atlantin yli soutuun lähtenyt Sam Öhman joutui keskeyttämään – merisairaus nujersi kokeneen purjehtijan

Inkoolainen Sam Öhman ei ollut asettanut itselleen aikatavoitetta. Pääasia oli hänen mukaansa, että pääsisi maaliin.

Sirpa Repo

Vajaa viikko merellä vei inkoolaisen Sam Öhmanin voimat. Hän lähti keskiviikkona 12. joulukuuta La Gomeralta noin 5 000 kilometrin soutumatkalle. Hänen tavoitteensa oli soutaa yksin ensimmäisenä suomalaisena yli Atlantin.

Öhman arveli ennen Talisker Whisky Atlantic Challenge -soutukilpailun lähtöä, että häneltä kuluu matkaan 70–90 vuorokautta. Matkanteko tyssäsi kuitenkin alkuunsa. MTV:n uutisen mukaan hän keskeytti kisan tämän viikon maanantaina 18. joulukuuta.

Kaksi päivää aikaisemmin hän kirjoitti blokissaan alkuvaikeuksista. Jo heti ensimmäisenä iltana Öhmaniin iski merisairaus, joka ei hellittänyt seuraavanakaan päivänä.

Muutaman ensimmäisen päivän aikana Öhman yritti päästä kunnolla matkaan lähtösaarelta vastatuulista ja ristiaallokosta huolimatta, mutta huonoin tuloksin. Tilannetta vaikeutti se, että mies oli oksentelunsa vuoksi heikossa kunnossa.

Blogissaan 16. joulukuuta Öhman oli jo kuitenkin toiveikas.

– Aamulla tyyntyi ja lähdin soutamaan. Tuuli on nyt voimistunut ja hyvästä suunnasta. Toivon kovasti, että tämä nyt kestää, jotta pääsen vihdoin viimein matkaan, Öhman kirjoittaa.

Seuraava päivä ja yö meni kuitenkin taas ajo-ankkurissa.

– Olen yrittänyt nesteyttää parhaani mukaan. Nyt ei ole voimaa lähteä pimeässä ja isossa aallokossa soutamaan. Safety first. Arvioin tilanteen uudelleen aamulla, Öhman toteaa Facebookissa.

Seuraavana päivänä mies päätti keskeyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu