Puheenaihe

Kellarissa raiskattu nainen huijasi tekijää – oikeus uskoi uhria

Keravan kellariraiskaajan ehdoton vankeustuomio pysyi voimassa hovioikeudessa.

Arkistokuva

Kellariraiskauksesta tuomitun 27-vuotiaan keravalaisen miehen 1 vuoden 8 kuukauden ehdoton vankeustuomio pysyi voimassa hovioikeudessa.

Samoin pysyivät voimassa miehen maksettavaksi määrätyt yli 4 000 euron korvaukset.

Mies oli valittanut Tuusulan käräjäoikeuden viime tammikuussa antamasta tuomiosta katsoen, että hänet oli tuomittu alioikeudessa asianomistajan sekavan ja ristiriitaisen kertomuksen perusteella.

Uhrina olleen naisen kertomus sisälsikin joitakin erikoisia yksityiskohtia, mutta käräjäoikeus ja hovioikeus eivät nähneet syytä epäillä hänen tulleen raiskatuksi.

Raiskaus tapahtui viime vuoden kesäkuussa keravalaisen kerrostalon kellarissa, jonne mies houkutteli aiemmin illalla ravintolassa tapaamansa naisen. Mies oli pyytänyt naista jatkoille kotiinsa.

Siellä olisi ollut vastassa miehen vaimo, joten mies houkutteli naisen kellariin muka olutta hakemaan.

Nainen pääsi kellarista vaihdettuaan taktiikkaa ja alettuaan näytellä myötämielistä."

Naisen mukaan mies ei päästänyt häntä pois kellarista raiskauksen jälkeenkään, joten hän vaihtoi taktiikkaa ja alkoi kiukuttelun sijasta näytellä myötämielistä.

Näin hän sai houkuteltua miehen ulos tupakalle. Päästyään pihalle hän pinkaisi pakoon.

Mies oli esittäytynyt naiselle väärällä nimellä, mutta myötämielistä esittämällä nainen puijasi miestä paljastamaan oikean kännykkänumeronsa, jonka nainen tallensi omaan puhelimeensa.

Päästyään pakoon hän soitti ensin hätäkeskukseen ja alkoi sen jälkeen viestitellä miehen kanssa. Kertomansa mukaan hän yritti jallittaa miestä kertomaan osoitteensa.

Nainen esitti viesteissään olevansa oikeasti kiinnostunut miehestä.

Epäluuloinen mies pyysi naista lähettämään "pimppikuvan" todisteeksi siitä. Nainen lähetti itsestään kuvan rintaliiveissä. Myöhemmin hän selitti, että kuva lähti miehelle vahingossa. Tarkoitus oli lähettää haistattelua kuvaava symboli.

Mies saatiin kiinni joitakin tunteja raiskauksen jälkeen. Poliisit kyllä kävivät heti tuoreeltaan hänen asunnollaan, mutta oven avasi miehen unenpöpperöinen vaimo. Mies itse piilotteli silloin porraskäytävän ylemmissä kerroksissa.

Tuomiosta kertoi ensin Keski-Uusimaa-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu