Puheenaihe

Pankkilakko alkaa torstaina – "Uusia sovittelutapaamisia ei ole toistaiseksi sovittu"

Danske Bankin Leppävaaran konttori. Kuvituskuva

Minna Airamaa

Rahoitusalan työriitaa on soviteltu tänään, mutta ratkaisua ei ole löytynyt, kerrotaan valtakunnansovittelijan toimistosta.

Sovittelun päättyminen tuloksettomana merkitsee sitä, että työnseisaukset torstaina ja perjantaina toteutuvat.

– Kaikki sovun mahdollisuudet on tällä erää haravoitu. Osapuolten näkemyserot ovat niin suuret, ettei riitaa pystytä vieläkään ratkaisemaan, valtakunnansovittelija Minna Helle kertoo tiedotteessa.

Työriidan taustalla on erityisesti viikonlopputyön teettämisen menettelytapoihin ja ehtoihin liittyvät näkemyserot. Pöydällä on myös palkkaratkaisu sekä tekstikysymyksiä.

Valtakunnansovittelijan toimistosta kerrotaan, että uusia sovittelutapaamisia ei ole toistaiseksi sovittu. Työriidan sovittelua jatketaan Helteen mukaan kuitenkin heti, kun edellytyksiä sille löytyy.

Ammattiliitto Nousu ry, Ammattiliitto Pro ry, Danske Bankin henkilöstöyhdistys ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry ovat ilmoittaneet rahoitusalaa koskevasta työnseisauksesta 4. tammikuuta kello 6 alkaen ja jatkuen 5. tammikuuta kello 23.59 asti. Myös Danske Bankin Esimiehet ja Asiantuntijat ry ovat ilmoittaneet olevansa mukana työnseisauksessa.

Rahoitusalan työnantajia edustavat Finanssiala ry, Palvelualojen työnantajat Palta ry rahoitusalan työehtosopimuksen osalta sekä Danske Bank oman työehtosopimuksensa osalta.

Edellisen kerran työnseisaus sulki pankkien ovet viime viikon torstaina ja perjantaina.

Lue lisää aiheesta:

Uusi pankkilakko taas luvassa? – Tämän vuoksi yli 20 000 jää torstaina kotiin

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin mahdollinen lakko vaikuttaa eri pankkien toimintaan – konttorit kiinni, tapaamisia perutaan ja palveluita rajoitetaan27.12.2017 11.20
Pankkilakon alkaminen varmistui –  tilanne lukossa, sovittelu jatkuu ensi viikolla27.12.2017 11.45
Pankkilakko uhkaa huomenna – asiakkaita kehotetaan varautumaan27.12.2017 09.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu