Kivenlahtelainen Janet Grundström kantaa olympiasoihtua

Pohjoismaista lähtee tänään perjantaina 12 soihdunkantajaa kohti Etelä-Koreaa.

Samsung

Erityislapsiperheiden vertaistukiyhdistyksen Leijonaemojen toiminnanjohtaja Janet Grundström suuntaa tänään perjantaina Etelä-Koreaan. Hän on yksi pohjoismaisista olympiasoihdun kantajista.

– Tämä on suuri kunnia erityislapsille ja heidän vanhemmilleen. Edustan heitä kaikkia ja kannan soihtua myös enkelilapsille, kertoo Kivenlahdessa asuva erityislapsen äiti.

Samsung​, joka on soihtukulkueen yhteistyökumpani, ​aloitti​ ​soihdunkantajien​ ​hakemisen​ ​viime keväänä. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa järjestettiin yleisöäänestykset, jonka tuloksena kustakin maasta valittiin neljä organisaatiota edustamaan maataan​ ​soihdunkantajina. Suomessa ääniä annettiin kaikkiaan yli 17 000 kappaletta.

– Me kaikki 12 nousemme tänään samaan lentokoneeseen ja matkaamme Souliin. Meillä on paikan päällä lauantaina harjoitukset ja itse soihdunkanto on sunnuntaina, tietää Grundström.

Let everyone shine."

– Kannan soihtua 200 metriä. Ehkä hölkäten. Paljoa muuta en vielä tiedä koko matkasta. Paluu Suomeen on jo ensi tiistaina.

Grundström kokee, että Leijonaemojen ajatus siitä, että kaikki saavat loistaa, sopii mitä mainioimmin soihtukulkueen henkeen.

Hän kertoo, että ​soihtukulkue​ ​aloitti​ ​matkansa​ jo marraskuun​ ​alussa. Kaikkiaan kulkueen matka on 2018 kilometriä 101 päivän aikana. ​Kilometrien​ ​määrä​ ​on​ ​valittu​ ​olympialaisten​ ​järjestämisvuoden​ ​mukaan.

Suomen edustajia ovat Grundströmin lisäksi, Pekka Hyysalo (Fight Back), Ari Koponen (Brother Christmas) ja Kaj Kunnas (Yksi Elämä).

Written by:

Sirpa Repo

Ota yhteyttä