Puheenaihe

Viikin viisimetrinen gorilla poltettiin yöllä – video

TULIPALO   Virolaistaiteilija Villu Jaanisonin Viikin kampukselle suunnittelema taideteos poltettiin keskiviikon vastaisena yönä Viikissä. 

Keskiviikkoaamuna gorillaa kuvaavasta Kaikki on mahdollista -taideteoksesta oli palon jälkeen jäljellä enää sen runko. 

Lukijan kuva

Viikissä sijaitseva, gorillaa kuvaava viisimetrinen taideteos on poltettu keskiviikon vastaisena yönä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle varhain keskiviikkoaamuna. Silminnäkijöiden mukaan teoksesta roihusi valtavat liekit ja palamisen seurauksena alueelle syntyi runsaasti savua. Teos on valmistettu muun muassa käytetyistä autonrenkaista.

 

 

 

 

Poliisi tutkii paloa tuhotyönä

Myös teoksen takana olevan kirjaston ikkunat kärsivät palon kuumuudesta vahinkoja.

– Palonsyytutkijamme ovat parhaillaan palopaikalla selvittämässä, mitä on tapahtunut. Tässä vaiheessa meillä ei ole tapauksesta muuta kerrottavaa, mutta tiedotamme lisää tutkinnan edetessä, toteaa rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

 

Kyseessä on virolaistaiteilija Villu Jaanisonin gorillaa esittävä kantaaottava ympäristötaideteos, joka valmistui vuonna 2009.

Kaikki on mahdollista -niminen teos kuuluu Helsingin yliopiston Viikin kampukselle. Teos kuvaa nurmikolla istuvaa apinaa ja on Valtion taideteostoimikunnan tilaustyö. Kaikki on mahdollista -teos voitti vuonna 2006 järjestetyn kutsukilpailun Helsingin yliopiston Viikin kampuksen ympäristöteoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu