Urheilu

NHL-legendan uralle tulossa tyly loppu – "Juuri nyt ei ole mitään tiedotettavaa"

Jääkiekkolegenda Jaromir Jagrin NHL-ura on päättymässä. Calgary Flamesin ja Jagrin tiet ovat vääjäämättä eroamassa. Flames ja Jagr solmivat viime lokakuussa yksivuotisen sopimuksen. Tshekkilegenda ei ole kuitenkaan pystynyt paljoa pelaamaan ja on näyttänyt muutenkin siltä, että aika on ajanut ohi.

Calgary Flamesin seurajohtaja Brian Burke on tilanteesta pahoillaan, mutta ei kadu mitään. Flames tiesi, että 45-vuotiaan Jagrin palkkaaminen on riski.

– Tekisimme tämän kokeilun koska tahansa uudestaan, jos siihen olisi mahdollisuus. Jagr on pelannut hyvin, kun hän on ollut terveenä ja hänellä on ollut siihen mahdollisuus. Hän on kuitenkin kärsinyt nyt paljon loukkaantumisista ja aloitti kauden myöhään missaten harjoitusleirin. Häntä vastaan on myrskynnyt. Ja se on tuossa iässä paljon, Burke sanoi Sportsnetin haastattelussa.

Burke ei halunnut kuitenkaan vielä torstaina julistaa Jagrin uran olevan paketissa, vaikka kaikki merkit siihen viittaavatkin.

– Hän on taistellut paljon loukkaantumisten kanssa. Sen suhteen mennään päivä kerrallaan. Juuri nyt meillä ei ole mitään tiedotettavaa ja kun meillä on, teemme sen välittömästi, Burke lisäsi.

Flames on antanut Jagrin agentille Petr Svobodalle vapaat kädet neuvotella sopimuksesta muiden NHL–seurojen kanssa. Burke ei kuitenkaan usko, että uusi pelipaikka ainakaan NHL:stä enää löytyy.

– Hänellä on sormuksia, mestaruuksia ja ennätyksiä. Tämä on ollut todella upea ura, mikäli se todella tähän loppuu, Burke sanoi.

Hän ei kuitenkaan usko, että Jagr löytää enää uutta seuraa.

– En tiedä, mutta sanoisin kyllä, että luultavasti ei.

Jaromir Jagr on pelannut tällä kaudella Calgary Flamesin paidassa 22 ottelua tehoilla 1+6=7. Koko NHL–uralla otteluita on kertynyt huimat 1733 tehoilla 766+1155=1921. Tällä saldolla Jagr on NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä toisella sijalla heti Wayne Gretzkyn jälkeen.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu