Puheenaihe

Muodostatko kuvasi Sara Chafakista vähäpukeisten Instagram-kuvien perusteella? – Ei ehkä kannattaisi

HENKILÖ Sara Chafakista muodostetaan helposti väärä kuva sosiaalisen median perusteella.

Sara Chafak

Toni Tervo

Ujo ja introvertti eivät liene ensimmäisiä adjektiiveja, joilla Sara Chafakia ulkopuolelta seuraava lähtisi ex-missiä kuvaamaan.

Pelkästään mediaa ja sosiaalista mediaa seuraamalla edellä mainitut kuvaukset kuulostavat oudoilta. Onhan naisen instagramkin täynnä näyttäviä kuvia, jotka harva se päivä päätyvät lehtien nettisivuille.

Chafak kuitenkin varoittaa ihmisiä uskomasta ainoastaan ulkokuoreen. "Tuppisuuksi" itseään kuvaileva nainen kertoo, että ihmisille on aikaisemmin välttynyt hänestä koppava ja diivamainen kuva, vaikka se on kaukana totuudesta.

– Instagram on instagram ja tosielämä on tosielämä. Varsinkin nuorena tyttönä olin todella ujo ja sisäänpäin kääntynyt ja tänäkin päivänä olen liian ujo tekemään esimerkiksi videoita. Jos joskus minusta tulee tubettaja, niin sitten tiedätte, että olen ylittänyt itseni, nainen nauraa.

Chafak valittiin vuonna 2012 Miss Suomeksi ja hän on siitä asti elänyt julkisessa valokeilassa, jossa hänen pukeutumistaan ja uraansa kytätään herkeämättä. Sitä kautta yritteliäs nainen on päässyt tekemään asioita televisio-ohjelmista musiikkiin.

– Olen misseyden jälkeen mielestäni kehittynyt ja kasvanut hurjan paljon. Esille on noussut vahva nainen, joka uskaltaa yrittää.

Eräs Chafakin viime aikojen opettavaisimmista kokemuksista oli viime keväänä kuvattu Selviytyjät Suomi, jossa hän lähi 15 muun julkisuudesta tunnetun henkilön kanssa selviytymään Filippiineillä sijaitsevalla saariryhmälle.

Ohjelma perustuu Yhdysvalloissa jo käsittämättömät yli 30 tuotantokautta saaneeseen ohjelmaformaattiin. Chafakin kanssa saarelle lähtivät Kalle Palander, Janni Hussi, Kimmo Vehviläinen, Helena Ahti-Hallberg, Musta Barbaari, Mariko, Ilari Sahamies, Ville Lång, Jekku Berglund, Cristal Snow, Sampo Kaulanen, Noora Karma, Juhana Helmenkalastaja, Kai Vaine ja Katja Ståhl.

– Se oli ehdottomasti yksi maailman upeimpia kokemuksia, jollaista ei varmasti omin päin tulisi tehtyä. Opin siellä itsestäni todella paljon. Yllätyin esimerkiksi siitä kuinka rauhallinen olin monissa tiukoissa tilanteissa, vaikka yleensä olen tällainen hörhelö, Chafak hymyilee.

Selviytyjien ohella Chafakilla riittää töitä. Hän on vetänyt muun muassa Tilt 2.0 -peliohjelmaa yhdessä Linda Manuelan kanssa ja viime aikoina pyörinyt työprojektien, joista hän ei saa vielä puhua, parissa Yhdysvalloissa.

Katsoessa kuinka innolla Chafak puhuu työstään käy nopeasti selväksi, että kuusi vuotta sitten julkisuuteen noussut epävarma missi on löytänyt paikkansa maailmassa.

– Teen tällä hetkellä juuri sitä, mitä haluankin, hän huokaa.

Sara Yasmina Chafak

Suomalainen malli, näyttelijä ja vuoden 2012 Miss Suomi.

Kotoisin Helsingistä. Omaa marokkolaiset sukujuuret isän puolelta.

Osallistui vuonna 2013 Dancing on Ice -kilpailuun.

Astui aikoinaan asepalvelukseen, mutta joutui keskeyttämään henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Esiintyy pienessä sivuroolissa uudessa Tuntemattomassa Sotilaassa kohtauksessa, joka sijoittuu vallattuun Äänislinnaan.

Selviytyjät alkaa 4. helmikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu