Puheenaihe

Alina Tomnikov haluaa tuoda "Putinin" Putoukseen – "Hän on vahanaama, joka jatkuvasti haluaisi purskahtaa nauruun"

KOMEDIA Alina Tomnikov debytoi uutena Putous-tähtenä. Eniten jännittää laulaminen.

Alina Tomnikov tekee pian Putous-debyyttinsä.

Toni Tervo

Alina Tomnikoville lauantai 20. tammikuuta 2018 on päivä, jota hän on pitkään odottanut.

Tuolloin alkaa jälleen uusi kausi eräästä Suomen historian suosituimmista viihdeohjelmista, Putouksesta. Tomnikov liittyy tällä kertaa ensimmäistä kertaa mukaan sinisten kauluspaitojen tähtikaartiin.

– Minulle tuli sellainen olo, että tämän aika on nyt. Tiedätkö? Tavoitteeni on nyt nauttia tästä kokemuksesta ja pitää hauskaa, näyttelijä hymyilee.

– Vaikka en ole juurikaan tehnyt tällaista suoraa komediaohjelmaa, minulla on luottavainen olo. Mitä nyt yöllä välillä herää sydämen hakkaamiseen ja Alepan kassalla tulee yhtäkkiä sellainen oh my god -olo, hän nauraa.

Putouksessa on viime vuosina nähty useita tunnettujen henkien imitaatioita eikä viime kausi ollut poikkeus. Katsojien mieleen jäi erityisesti Mikko Penttilän ja Minka Kuustosen tulkinnat Yhdysvaltain presidenttipari Donald ja Melania Trumpista.

Venäläistaustainen Tomnikov paljastaa, että myös hän toivoo pääsevänsä tuomaan oman versionsa eräästä maailmanpolitiikan hahmosta mukaan ohjelmaan.

– Haluaisin esittää Vladimir Putinia. Näkemykseni mukaan hän on vahanaama, joka jatkuvasti haluaisi purskahtaa nauruun, mutta ei voi. Hänellä on vahvat kulissit, mutta siellä sisällä kuplii jatkuvasti, näyttelijä analysoi.

Putouksessa vakiokamaa ovat myös tulikokeet, joissa näyttelijät laitetaan suorassa lähetyksessä tekemään tiukkoja improvisaatiotehtäviä. Ne voivat sisältää lähes mitä vaan ja Tomnikov tietääkin mitä ei toivo tapahtuvan. Tavallaan.

– Rakastan improvisaatiota ja sitä odotan innolla. Laulaminen minua kuitenkin jännittää eniten, vaikka pidän siitäkin tosi paljon. Eli en toivo ja toivon pääseväni laulamaan!

Viime vuodet ovat Tomnikoville olleet työrintamalla todella hyviä. Putouksen lisäksi hänet nähdään alkuvuonna Cheekin elämästä kertovassa Veljeni Vartija -elokuvassa, Ylellä alkavassa Donna-sarjassa sekä omassa, Venäjälle ja Itä-Eurooppaan sijoittuvassa, matkailuohjelmassaan Alina Idässä.

Viime vuonna hänellä oli myös pieni rooli uudessa Tuntemattomassa Sotilaassa sekä iso rooli Venäjällä menestyneessä Katariina Suuresta kertovassa sarjassa, joka sai miljoonayleisön.

Parhaillaan Tomnikov työskentelee kahden tv-sarjan parissa, joista hän ei saa kuitenkaan puhua. Tämän valossa naisen tahti alkaa kuulostaa melko hengästyttävältä.

– Myönnän, että välillä otan aikaa pois omista yöunistani. Minulle on kuitenkin myös tärkeä saada omaa aikaa ja rauhaa. Olen sellainen tyyppi, että mitä enemmän minulla on töitä, sitä tärkeämpää on muu elämä ja siellä oikeasti läsnä oleminen.

Putous 2018

Putous palaa televisioon lauantaina 20.1.

Tällä kaudella mukana ovat Pilvi Hämäläinen, Ernest Lawson, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Alina Tomnikov, Pihla Penttinen ja Kiti Kokkonen.

Joukosta Hämäläinen, Lawson, Lavikainen ja Penttilä olivat mukana myös viime kaudella.

Ohjelman juontajana toimii edelliskauden tapaan Roope Salminen.

Mukana on myös Putous Junior -osio, jossa kotisohvien omilla lapsihahmoillakin on mahdollisuus päästä osaksi ohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu