Puheenaihe

Vain joka kolmas nainen kilpailuttaa autovakuutuksen itse

Naiset ovat Suomessa miehiä passiivisempia kilpailuttamaan autovakuutuksia. Kuvituskuva.

Jorma Rinne / arkisto

Vuodenvaihde on vilkasta aikaa autovakuutusmarkkinoilla. Yhä useammat kilpailuttavat vakuutuksensa säännöllisesti, sillä kilpailuttaminen käy nykyään helposti verkossa.

Miehet ovat kuitenkin selvästi naisia aktiivisempia vakuutusten kilpailuttamisessa, vaikka POP Vakuutuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan hinta on tärkeä tekijä sekä miehille että naisille.

Vakuutusasiantuntija Emilia Sonné muistuttaa, että hinnan lisäksi kannattaa aina tutustua myös vakuutuksen sisältöön.

Kyselystä selviää, että 75 prosenttia miehistä ilmoittaa hoitavansa autovakuutuksen hankinnan itse. Naisista sen sijaan vain 38 prosenttia ilmoittaa hankkivansa autovakuutuksen itse.

Naiset antavat miehiä useammin puolisonsa hoitaa autovakuutusasiat. Naisista lähes kolmannes ilmoittaa puolisonsa hoitavan autovakuutuksen hankkimisen, kun miehistä vain noin viisi prosenttia ilmoittaa puolison hoitavan taloutensa autovakuutushankinnat.

Miehet myös useimmiten hoitavat autovakuutusten kilpailuttamisen: miehistä kolmannes kilpailuttaa autovakuutuksensa parin vuoden välein, kun naisista näin tekee neljäsosa. Kyselytutkimus paljastaa, että sama ilmiö toistuu myös kotivakuutuksen kohdalla, sillä miehet kilpailuttavat kotivakuutuksiakin aktiivisemmin kuin naiset.

– Tämä on siinä mielessä erikoista, että hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä vakuutusten valinnassa sekä miehille että naisille. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista varmistaa omalle vakuutukselle edullisin hinta, kertoo Sonné.

Näin kilpailutat autovakuutuksesi kätevästi verkossa

Useimmilla vakuutusyhtiöillä on verkkosivuillaan vakuutuslaskuri, jonka avulla voit laskea vakuutusmaksujen suuruuden.

Verkossa voit myös tutustua vakuutuksen sisältöön rauhassa itse ja käyttää aikaa sisältöjen vertailuun.

Mieti etukäteen, mitkä riskit ovat olennaisimpia juuri sinun ajoneuvosi kohdalla ja mitä turvia kannattaa ottaa. Jos ajat paljon, kaskovakuutuksen lasi- ja eläintörmäysturvat voivat olla sinulle tärkeämpiä kuin sellaiselle, joka ajaa vain lyhyitä matkoja kaupungissa.

Minkä ikäinen autosi on? Tavallisesti uudet autot tarvitsevat kattavamman turvan kuin iäkkäämmät autot.

Mieti myös vuosittaisia ajokilometrejäsi: riittääkö sinulle kilometrihinnoiteltu Kilsa-autovakuutus, joka on vähän ajaville edullisempi vaihtoehto?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat