Puheenaihe

383 työhakemusta ja vain 15 vastausta – Antti Rinne kertoi, millainen nainen on kohutun niskalaukaus-kommentin taustalla

POLITIIKKA   SDP:n Puheenjohtaja Antti Rinne hämmästeli kommentistaan saamaansa palautetta Vihdin Uutisille.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne otti kantaa työttömien aktiivimalliin ja maan hallituksen uusiin suunnitelmiin presidenttiehdokas Tuula Haataisen vaalitilaisuudessa tiistai-iltana Nummelassa.

Vesa Valtonen

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne vastustaa yhä voimakkaasti työttömien aktivointimallia, joka astui voimaan vuoden alusta.

Rinne suhtautuu penseästi myös hallituksen uuteen esitykseen, jonka mukaan työttömän on haettava vähintään yhtä työpaikkaa viikossa, ja työnhausta pitäisi raportoida viikoittain sähköisesti te-toimistolle.

Työtä ei tarvitsisi hakea, jos työtön osallistuu uravalmennukseen, työvoimakoulutukseen tai TE-keskuksen hyväksymiin opintoihin.

Jos ei osallistu, tulisi työttömyyskorvauksen maksamiseen 60 päivän karenssi. Näiden muutoksien olisi tarkoitus tulla voimaan vuoden 2020 alusta.

Nummelassa tiistai-iltana vieraillut Rinne tyrmäsi uudistukset Vihdin Uutisten haastattelussa.

Rinne taustoitti myös kohua, joka nousi, kun hän siteerasi pitkäaikaistyöttömän naisen lausuntoa "niskalauksesta".

Hän kertoi tapaamastaan 53-vuotiaasta naisesta, joka oli ollut kaksi vuotta työttömänä ja tehnyt tänä aikana 383 työhakemusta. Niistä vain 15:een oli tullut vastaus.

– Tällaista esimerkkiä en olisi hallituksen edustajien mielestä saanut kertoa julkisuuteen, oppositiojohtaja hämmästeli saamaansa tuomitsevaa palautetta.

Kohu alkoi, kun Aamulehti siteerasi Rinteen kommenttia viikonloppuna.

–Ihmisten polvilleen laittaminen on järjetöntä. Olen saanut palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus, Rinne sanoi Aamulehden mukaan.

Lue koko juttu Vihdin Uutisista

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu