Puheenaihe

Heurekan kävijämäärä poksahti kattoon – "Tämä on suuri virstanpylväs Vantaalla"

Tiedekeskus Heurekalla pyyhkii nyt hyvin: kävijämäärä kasvoi viime vuoden aikana yli neljäsosalla. Etenkin eläinten anatomiaaa esitellyt Body Arts -näyttely kiinnosti vuonna 2017 yleisöä. 

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Tiedekeskus Heurekassa Vantaan Tikkurilassa vieraili vuoden 2017 aikana kaikkiaan 275 695 kävijää. Kasvua edellisvuoden kävijämäärään verrattuna oli yli neljännes.

Tammikuussa 2017 avattiin uudistunut ja laajentunut Heureka, joka houkutteli yleisöä aiempia vuosia paremmin. 

Sekä pinta-alaltaan että tarjonnaltaan laajentuneeseen Heurekaan yleisöä houkutteli muun muassa maailmankuulu Eläinten Body Worlds -näyttely, joka oli esillä tammikuusta lokakuun loppuun saakka.

Myös marraskuussa avattu tulevaisuusaiheinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely kiinnosti laajasti kävijöitä loppuvuonna. Tulevaisuusnäyttely on Heurekassa esillä vielä koko tämän vuoden. 

– Uudistuneen Heurekan avaaminen oli suuri virstanpylväs vuonna 2017. Se merkitsi astumista uuteen aikakauteen ja ajatteluun, arvioi Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu.

– Esimerkkinä tästä on uusi Ideaverstas, jossa tiedekeskuksen kokijoista tulee tekijöitä. Ideaverstaassa keksitään ja rakennetaan luovia ratkaisuja erilaisiin haasteisiin.

Heurekan kävijöistä valtaosa on perheitä ja ryhmiä, jotka vierailevat tiedekeskuksessa vapaa-ajallaan. Lähes viidennes kävijöistä on koulu- ja oppilaitosryhmiä, joiden vierailut ajoittuvat arkipäiviin. Heureka kiinnostaa myös ulkomaisia turisteja, joita kävijöistä on useampi kuin joka kymmenes.

Heureka avattiin yleisölle vuoden 1989 huhtikuussa. Siitä asti laskettuna Heurekan näyttelyitä on nähnyt Heurekassa kaikkiaan yli 8 miljoonaa kävijää.

Kun lasketaan tuohon summaan mukaan vielä Heurekan näyttelyitä muualla maailmassa nähneet, nousee kokonaisyleisömäärä noin 27 miljoonan. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielihyvä, tasa-arvo vai vapaus? – Heurekassa etsitään nyt omia arvoja19.11.2017 20.00
Heurekan vienti Kiinan ostoskeskuksiin takkuaa – "700 000 euron tukea ei saatu käyttöön suunnitellusti"19.11.2017 09.28
Heurekan Halloween-tapahtuma myytiin loppuun – "Valeuutisten aikakautena ihmisten tiedonjano on lisääntynyt"27.10.2017 20.00
Aku Ankka ja Heureka yhteistyöhön – Ankkalinnan hahmot opettavat lapsia koodaamaan17.9.2017 09.05
Jo yli 100 000 nähnyt Heurekan pysäyttävän uutuusnäyttelyn7.6.2017 20.50
Halvemmalla Heurekaan, ilmaiseksi Ilmailumuseoon – katso lista Kummin kaa -kummipäivän tapahtumapaikoista3.6.2017 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu