Helsingin leipäjonotus halutaan nyt minimoida – Mistä ruokaa vähäosaisille?

Kaupunki haluaa vähentää leipäjonoissa jonottamista. Kuva Myllypuron leipäjonosta.

Jani Jakonen / arkisto

Helsingin kaupunki haluaa selvittää, miten jonotusta vähäosaisille tarkoitetuissa leipäjonoissa voitaisiin vähentää. Asiaa pohtii ensi tiistaina kokoontuva sosiaali- ja terveyslautakunta.

Lautakunta antaa pyydetyn lausunnon kaupunginhallitukselle valtuutettu Maria Ohisalon leipäjonoja koskevasta toivomusponnesta. 

Lausuntoehdotuksessa esitetään, että helsinkiläisiä tulee ohjata leipäjonoista heille sopivan sosiaalisen ja taloudellisen tuen piiriin. Tämän vuoksi sosiaalialan ammattilaiset ovat jalkautuneet leipäjonoihin.

Sosiaali- ja terveystoimi on käynnistänyt jo joulukuussa selvityksen, jossa kartoitetaan yhdessä elintarvikkeita jakavien toimijoiden kanssa uusia ruoka-avun tarjoamisen mahdollisuuksia. Osana selvitystyötä on tutustuttu muun muassa Vantaan Yhteinen pöytä -hankkeeseen.

Myös lautakunta kiinnitti asiaan huomiota, kun se myönsi tälle vuodelle järjestöavustuksia elintarvikejakeluun. Lautakunta totesi, että järjestöjen tulee elintarvikejakelussa pyrkiä siihen, ettei asukkaiden tarvitse jonottaa ruoka-apua ulkona.

Helsingissä yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat jakavat maksutta elintarvikkeita tai järjestävät maksuttomia tai edullisia yhteisruokailuja niitä tarvitseville. Ruoka-apua järjestävät toimijat voivat hakea toimintaansa avustusta sosiaali- ja terveyslautakunnalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Virkamiesten mielestä miljoona olisi ollut leipäjonoille "ekstrabonusta" – IL: Rahaa erittäin paljon käytössäEduskunta otti leipäjonoilta miljoona euroa – Heikki Hursti pettyi: "Ihmeellistä"Leipäjonossa nyt koirat ja kissat – "Avun tarpeen suuruus oli järkytys"Entinen huippu-urheilija Mika, 43, saa toimeentulon Kelasta ja ruuan leipäjonosta – näin koditon mies elää, kaipaa läheisyyttä ja lapsiaan"Kävijämäärät pistävät sydämen pompottamaan" – Hurstien leipäjonossa jonottaa jopa 3 000 ihmistä per kerta