Puheenaihe

Helsingin yliopiston kansainvälisten ohjelmien hakijamäärät kasvoivat – uusi ohjelma poikkeuksellisen suosittu

Kuvituskuva

Ella Kajaste

Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin haettiin enemmän kuin viime vuonna, yliopisto tiedottaa. Hakemuksia tuli lähes 3000, mikä on 83 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Viime vuonna kansainvälisten ohjelmien hakijamäärät laskivat. Yliopiston mukaan lasku johtui lukukausimaksujen käyttöönotosta EU- ja Eta-maiden ulkopuolisille hakijoille. Tämän vuoden hakijamäärä ylitti myös vuoden 2016 vuoden määrät, jolloin lukukausimaksuja ei ollut otettu vielä käyttöön.

84 prosenttia lukukausimaksuvelvollisista hakijoista on hakenut myös apurahaa opintojaan varten Helsingin yliopistosta.

Yli puolet hakijoista on EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta. Eniten hakemuksia tuli Pakistanista, Kiinasta ja Ghanasta, tiedottaa Helsingin yliopisto.

Suosituin kansainvälinen maisteriohjelma on Global Politics and Communication -ohjelma, johon haki 230 opiskelijaa. Toisiksi suosituin ohjelma on Environmental Change and Global Sustainability, joka on uusi koulutusohjelma. Molempien ohjelmien lukuvuosimaksu EU- ja Eta-maiden ulkopuolisille opiskelijoille on 13 000 euroa.

Helsingin yliopiston hakijapalveluiden päällikön Sini Saarenheimon mukaan Environmental Change and Global Sustainability -koulutusohjelman suosio ensimmäisenä vuotena on poikkeuksellista. Yleensä uusilla ohjelmilla kestää vuosia kasvattaa suosionsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu