Urheilu

Salo suvereeni Lopen rallitapahtumassa – "Harmittaa niiden puolesta, jotka eivät tänne tulleet"

Karkkilan Juha Salo oli saanut vierelleen kaverinsa Jorma Nyholmin. Ilman nuottia päästeltiin selvästi päivän nopeimpaan yhteisaikaan.

Picasa

Hyvillä mielin olivat viikonloppuna Lopen maisemissa ajetun Kaloppi-rallin maaliin tulleet kilpailijat. Viiden erikoiskokeen reitti oli ollut mieluinen, aikataulu oli kompakti ja tiet säilyivät hyvässä kunnossa.

– Ihan mukava päivätapahtuma. Tiet olivat tosi hyviä ja kyllä harmittaa niiden puolesta, jotka eivät tänne kisailemaan tulleet. Näin totesi kymmenkertainen rallin SM-kultamitalisti Juha Salo, joka tilapäiskartturinsa Jorma Nyholmin kanssa ajoi päivän nopeimman yhteisajan. He ajoivat ilman nuottia ajaneiden luokassa. Se ei vauhtia pudottanut. Sen sijaan pientä hidastetta aiheutti EK kolmosella tullut vannerikko, jonka myötä myös jarruletku oli toisessa etupyörässä poissa pelistä.

Salolla oli kiire maaliin, hän matkasi Lopelta suoraan Jyväskylään Autourheilun Mestarien iltaan, jossa odotti vuodelta 2017 tullut SM-hopea.

Nuotista ajaneiden voitosta käytiin tiukka taisto. THU-Teamin Arto Juolahti otti ensin valtikan käsiinsä, mutta sitten Tervakosken Juha Koljonen kiristi tahtia. Laina-autolla ajanut Koljonen taisteli sekunnin kymmenyksistä, ja lopulta Koljosen ja Mikko Tuhkasen voittomarginaali oli 3,2 sekuntia.

–Yritys oli kova, viimeiselläkään erikoiskokeella emme tienneet kuinka homma kääntyisi.

Päivän nopein kaksivetoisella autolla ajanut pari oli Joonas Kolehmainen-Timo Heikkilä. Heti alusta lähtien Kolehmaisen vauhti oli luokassaan ylivoimaista. Toki Kalkkisten UA:ta edustava loppilainen asustaa varsin lähellä ensimmäistä erikoiskoetta. Starletilla ajanut Kolehmainen voitti kaksivetoisten nuottiluokan ykköstä Jaro Kinnusta lopputuloksissa reilulla kolmella sekunnilla. Nuotittomien kolmanneksi ajoi Hausjärven pari Matti ja Olli Väänänen.

Tuttu hahmo piti kovinta vauhtia historic-kaluston nuottiluokassa. Riihimäen-Lopen maisemissa aina pärjännyt Antero Laine vei isoa Audi Quattroa alun hankaluuksien jälkeen kovaa.

– Onhan näillä teillä kilpaa ajettu, mutta siitä alkaa olla jo 30 vuotta, letkautti Laine ennen lähtöä.

Ilman nuottia ajaneissa historic-kilpailijoissa paluun ralliteille tehnyt Tommi Karjalainen otti Toni Salon kanssa kolmannen sijan ennen Timo Kuukkaa ja Jukka Toivosta.

Kaksivetoisten vakioautojen luokassa Lopen Pauli Nikula oli kakkonen, vierellä Tero Loikainen.

Liettuan Martynas Samsonas oli nelivetojen nuottiluokan yllättäjä. Laina-ajokila tuli luokan kolmas sija.

13. päivän taika kostautui Lopen Miika ja Tommi Leinolle. Ensin Miika joutui juoksemaan EK kolmosta pitkin kotiinsa hakemaan unohtuneet ajokengät. Ja sitten juuri ennen lähtöä historic-Fiat leimahti tuleen. Sammutin auttoi mutta kisa oli siinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu