Urheilu

"Tyrmään hänet" – latvialaisottelija uhoaa ennen Vantaan ammattilaisnyrkkeilyiltaa

Samuli Kärkkäinen iskee Myyrmäen ammattilaisnyrkkeilyillan pääottelussa.

Robert Monstovics

Myyrmäen Urheilutalolla lauantaina 27.1. järjestettävän ammattinyrkkeilyillan pääottelussa kohtaavat Samuli Kärkkäinen ja latvialainen Latvian Reinis Porozovs. Kaksikko taistelee avoinna olevasta Itämeren alueen mestaruustittelistä.

Nyrkkeilytapahtumia – ja etenkin niiden pääotteluita – edeltää usein pieni tervehenkinen uho, joka joissain tapauksissa on osoittautunut jopa itse ottelua viihdyttävämmäksi.

Kipinöitä lentelee myös ennen Myyrmäen nyrkkeilyiltaa. Porozovs avasi keskinäisen nokittelun viime viikolla antamillaan lausunnoilla.

– Tiedän olevani niin paljon fyysisempi nyrkkeilijä, että tyrmään hänet, yhdeksän voittoa, 13 tappiota ja yhden ratkaisemattoman paidattomana otellut latvialainen kommentoi tulevaa vastustajaansa.

– Aion voittaa nyrkkeilyn puolella ensimmäisen mestaruustittelini tässä ottelussa. Olen jo pitkään valmistautunut otteluun hyvin ja harjoitellut kovaa; meillä on Latviassa hyvä noste ammattinyrkkeilyssä ja harjoittelukulttuurikin on kovempaa kuin Suomessa on totuttu. Kärkkäinen on kuitenkin hyvä ja tekninen nyrkkeilijä ja uskon välillemme tulevan hyvän ottelun, mutta valitettavasti hänelle jää häviäjän rooli.

Nyrkkeilytapahtuman promoottorina toimiva Juho Tolppola myöntää, että latvialaisella on kaikki mahdollisuudet pilata kotiyleisön ilta.

Hän kuitenkin luottaa suojattinsa kykyihin.

– Monet kotimaisetkin nyrkkeilyasiantuntijat ovat keskusteluissa povanneet Kärkkäiselle ottelussa kylmää kyytiä, mutta itse ja koko tiimimme luottaa Samuliin ja uskomme, että tämä on juuri sellainen haaste, mitä Samuli tarvitsee tässä vaiheessa uraansa, itsekin lukuisissa mestaruusotteluissa iskenyt Tolppola sanoo.

Porozovs on raapinut uransa aikana arvokkaat vierasvoitot Ruotsin Marcus Albertsista ja Englannin Lee Nutlandista sekä napannut Latviassa Sauerland-nyrkkeilijä Tomi Hongan päänahan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu