Suosittu bilekeidas puretaan Helsingissä asuinrakentamisen tieltä

Palmun alla Hernesaaren Rannassa on juhlittu aina vapusta eteenpäin syksyyn saakka. Konseptin toi Helsinkiin Sedu Koskinen.

Päivi Tuovinen

Hernesaaren osayleiskaava hyväksyttiin keskiviikkona kaupunginvaltuustossa.

Nykyiset rakennukset puretaan lukuun ottamatta Fordin tehdasrakennusta, Munkkisaaren teollisuustaloa, Valtion viljavarastoa, Löylyä ja Cafe Birgittaa. Myös kesäinen ravintolakeskittymä Hernesaaren Ranta puretaan, mutta sen vuokrasopimus oli alunperinkin määräaikainen.

Telakkatoiminnot siirretään alueen pohjoispuolelle. Asuinrakentaminen alkaa kuitenkin aikaisintaan 2021. Uusia asukkaita tulee 6 900.

Suunnittelun käynnistyminen edellyttää vielä asemakaavaa, joka tulee nähtäville 29. tammikuuta.

Uudessa kaavassa on risteilyaluksille on kahden nykyisen laituripaikan lisäksi yksi uusi laituripaikka. Hernesaaren itärantaan on suunniteltu Merisataman ja Eiranrannan jatkeeksi rantapuisto, jossa on lähiliikuntapalveluita ja vesiurheilukeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Yksi Helsingin suosituimmista yökerhoista sulkee ovensaAsiakaspula iski rajusti – Hernesaaren Rannan ravintolakattaus uusiksi"Olemme innoissamme" – Hernesaaren Telakka ja Royal Ravintolat kimppaanHernesaareen halutaan vesiurheilukeskus – "Paikka on vaativa"Jasper Pääkkönen ajautui riitaan Löylystä – AL: ”Se on fakta, että Antero ja minä kehitimme konseptin”Hernesaareen pääsee ratikalla ehkä jo ensi vuonnaKuskittomat bussit aloittivat Hernesaarenrannassa – entä miten sujui ruutuun parkkeeraaminen?Hernesaarenrannasta tuli Helsingin melukeskus – tänä kesänä 60 valitusta, Eiranrannan asukkaat kärsivätLöylyn savusauna suljettuna jopa kolme viikkoa – rakennetaan osittain uudelleenHiili hivelee luonnetta Hernesaaren Birgitan kupeisiin ja burgereihin