Puheenaihe

Helsinki hakee satoja opettajia – pätevistä voi jo tulla pulaa

Ensi syksyksi helsinkiläisiin peruskouluihin ja lukioihin tarvitaan yli 300 uutta opettajaa.

Riitta Ketola

Helsinki hakee parhaillaan opettajia vakinaisiin virkoihin sekä peruskouluihin että lukioihin. Haettavana on yli 300 virkaa, joista 42 on ruotsinkielisissä kouluissa.

Haettavien virkojen määrä on aikaisempia vuosia suurempi. Tavallisesti vastaavana aikana täytettävänä on noin parisataa opettajan virkaa. Henkilöstösuunnittelija Virve Kemppi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta kertoo, että haettavien virkojen määrän kasvu johtuu pääasiassa oppilasmäärän kasvusta.

– Perusopetuksessa on edellisvuodesta ollut kasvua noin 1 500 oppilasta. Tämä johtuu ehkä muuttoliikkeestä. Näin arvelisin.

Kempin mukaan eläköitymisellä ei ole vaikutusta haettavien virkojen määrän kasvuun.

– Eläköitymisessä ei ole erityistä piikkiä varsinkin kun työnantaja on näinkin suuri.

Tänä vuonna helsinkiläisten 1–15-vuotiaiden määrän arvioidaan kasvavan peräti noin 1 700 lapsella.

Välttämättä kaikkiin virkoihin ei löydy kelpoisuusvaatimuksia täyttyviä."

Suomenkielisissä peruskouluissa avoinna on 260 virkaa ja ruotsinkielisissä 40. Suomenkielisiin lukioihin haetaan 11 opettajaa ja ruotsinkielisiin kahta.

Kaupungin ylläpitämissä peruskouluissa ja lukioissa työskentelee kaikkiaan noin 4 900 opettajaa.

Tämänvuotisessa haussa luokanopettajia haetaan enemmän kuin aikaisempina vuosina. Kemppi arvelee, että pulaa saattaa syntyä muun muassa pätevien erityisopettajien saamisesta virkoihin.

– Välttämättä kaikkiin virkoihin ei löydy kelpoisuusvaatimuksia täyttyviä. Sitten paikat tulevat haettaviksi määräajaksi.

Hakuaika päättyy 29. tammikuuta. Työt alkavat syyslukukauden alkaessa ensi elokuussa. Avoimet virat löytyvät osoitteesta www.helsinkirekry.fi.

Helsingin kaupungilla työskentelee yhteensä noin 38 000 työntekijää yhteensä 31 virastossa ja liikelaitoksessa. Kaupungilla on noin 2 000 tehtävänimikettä.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan työpaikkoihin voi tutustua Educa-messuilla, jotka järjestetään Messukeskuksessa tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina eli 26.–27. tammikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu