Puheenaihe

Alaisiaan kiusannut pomo siirretty syrjään Helsingin kaupungin virastosta

JOHTAMINEN Kiusaaminen ehti kaupungilla jatkua vuosikaudet.

Työyhteisöstä eristäminen on pahemman luokan työpaikkakiusaamista.

Arkisto Terhi Marttinen

Helsingin kaupunki on siirtänyt syrjään viraston päällikön, jota epäillään alaistensa kiusaamisesta. Hänet on siirretty toisiin tehtäviin vuodenvaihteen tienoilla.

Vielä toukokuussa päällikön esimies, silloinen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki sanoi, että päällikkö saa jatkaa tehtävässään. Myös kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi antoi tammikuun puolivälissä ymmärtää, että päällikkö jatkaa tehtävissään kesällä tapahtuvaan eläkkeelle siirtymiseensä asti.

– Oli selkeämpää, että päällikön vastuu siirtyy toiselle henkilölle, virastopäällikön nykyinen esimies toteaa.

Esimiehen mukaan virastopäällikkö yksin ei ole ollut syypää kiusaamiseen, vaan sitä on hänen mukaansa esiintynyt puolin ja toisin.

– Tilanne on eskaloitunut vuosien varrella. Varmaan asiaan olisi pitänyt puuttua aiemmin, esimies sanoo.

Hän itse on tullut tehtäväänsä kaupungin viime kesänä tapahtuneen organisaatiomuutoksen myötä.

Helsingin Uutiset on saanut kiusaamisesta useita yhteydenottoja. Niiden mukaan kiusaamisesta on kerrottu sekä Sinnemäelle hänen apulaiskaupunginjohtaja-aikoinaan että hänen edeltäjälleen Hannu Penttilälle ja useille muille vastuuhenkilöille kaupungin organisaatiossa.

Esimiehen mainitaan nöyryyttäneen alaisiaan poikkeuksellisilla tavoilla, muun muassa toista tuntia kestäneellä raivoamisella ja eristämällä, eli kieltämällä työtovereita keskustelemasta tietyn henkilön kanssa.

Virastosta ei ole toistaiseksi tullut muita viestejä toisten harjoittamasta kiusaamisesta. Helsingin Uutiset ei ole onnistunut tavoittamaan kiusaamisesta epäiltyä kommentoimaan väitteitä.

Esimiehen mukaan päällikkö toimii nyt asiantuntijatehtävissä ja pitää lomia pois ennen eläkkeelle siirtymistään ensi kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nöyryyttäjä-pomolle annettu ansiomerkki oli viimeinen pisara – Helsingin kaupungin viraston kiusaamissotku jatkuu17.1.2018 06.25
Kaupungin virasto hylkäsi muslimin työsopimuksen rukoilutauon vuoksi – HS: muut työntekijät pitävät samaan aikaan viraston virallisen kahvitauon20.6.2017 09.04
Raivoava pomo aiheutti kiusaamisongelman Helsingin kaupungilla – Sinnemäki: Henkilö saa jatkaa tehtävässään29.5.2017 16.39

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu