Puheenaihe

Yhä useampi rattijuoppo kärähtää nyt ratin takaa – Helsingin poliisi: tässä on syy

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Yhä useampi rattijuopumuksesta epäilty jäi kiinni Helsingin liikenteessä. Juopumuslukemat puhaltaneita oli vuonna 2017 peräti seitsemäsosa enemmän kuin edellisvuonna, ilmenee poliisin tuoreista tilastoista.

Helsingin poliisilla on jo nyt tiedossa syy rattijuoppojen määrän lisääntymiseen.

– Rattijuopumukset ovat puhtaimmillaan valvontarikollisuutta. Toisin sanoen kiinni jääneiden rattijuoppojen määrä on täysin suhteessa siihen, kuinka paljon liikennevirtoja pystytään valvomaan ja kuinka hyvin poliisi onnistuu valvonnassa, kertoo liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Viime vuonna liikennevalvonta onnistui Lehtisen mukaan hyvin. Resursseihin tehdyn lisäpanostuksen ohella valvontaa tehostettiin kohdentamalla sitä niihin aikoihin ja paikkoihin, joissa rattijuoppoja eniten liikkuu.

– Jokainen kiinni saatu rattijuoppo on liikenteestä poistettu riski, Lehtinen painottaa.

Myös liikennerikkomuksia kirjattiin viime vuonna selvästi edellisvuotta enemmän. Määrän kasvu oli peräti 41 prosenttia.

– Automaattivalvonnan kattavuutta on pystytty parantamaan ja tehostamaan alueellisesti. Sekä kameratolppia että liikkuvaa kameravalvontaa on lisätty. Kameravalvonta-autojen määrä on sama, mutta niiden käyttöastetta on pystytty nostamaan, Lehtinen myöntää.

– Automaattisessa valvonnassa on puututtu rikkeisiin kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2015. Vuoteen 2016 kasvua on reilut 10 000 tapausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu