Urheilu

Susijengin kapteeni myöntää: "Olen joutunut pelaamaan vähän liian isoja minuutteja"

Suomen koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff on saanut pelata isoja minuutteja tällä kaudella Saksan Bundesliigassa Frankfurt Skylinersin riveissä.

Skyliners on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, minkä vuoksi Huffin keskimääräinen peliaika on noussut jopa 31 minuuttiin.

Kokenut Susijengin tähti myöntää peliajan olevan jopa liian iso.

– Olen joutunut pelaamaan vähän liian isoja minuutteja. Meidän nuori saman paikan pelaajamme kärsi aivotärähdyksestä emmekä kertaakaan ole olleet samaan aikaan kunnossa. Silloin, kun minä olin muutaman viikon loukkaantuneena, niin hän oli kunnossa, mutta kun palasin kentälle, niin hän loukkaantui. Olen ollut ainoa pelaaja pelipaikalla ja joutunut pelaamaan isoja minuutteja. Vielä, kun on kovatempoista peliä ja ikääkin on tämän verran, niin minuutteja on tullut jopa vähän liikaakin, 33-vuotias Huff sanailee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Me olemme kärsineet hurjasti loukkaantumisista. Pahimmillaan meiltä puuttui kuusi rotaation pelaajaa ja nytkin neljä on sivussa. Nuoret ovat kuitenkin esiintyneet hyvin. Toivottavasti sitten loppukaudesta ne minuutit auttavat joukkuetta. Nuoret pelaajat ovat aina ailahtelevia, mutta he ovat olleet hyvin peleissä mukana. Täytyy kuitenkin muistaa, että monet heistä ovat 18–19-vuotiaita. 

Huff sanookin, että hänen oma loukkaantuminen oli tavallaan hyvä asia.

– Urheilijana sitä koettaa ottaa loukkaantumisetkin kehityksen kautta. Sinä muutamana viikkona minkä olin poissa, niin yritin saada kaikki pikkuvammat kuntoon ja huilata. Joskus loukkaantumisten jälkeen pystyy palaamaan paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista. Pelituntuma on tietenkin hieman ruosteessa, mutta itse tulin ainakin freesimpänä takaisin.

Bundesliigan kärjessä on tällä hetkellä Bayern Munchen, ja Huffin Frankfurt tulee vasta yhdeksäntenä. Sarja on kuitenkin huipputasainen ja yhdelläkin voitolla voi nousta nopeasti ylöspäin. Frankfurtillakin on matkaa kakkospaikkaan vain kolmen voiton verran.

–  Mielestäni tämä on ollut tasaisin ja kovatasoisin Bundesliiga sinä aikana, kun minä olen täällä pelannut. Taso ylhäältä alas on tosi laaja ja moni joukkue taistelee pudotuspelipaikasta. Pudotuspelien ulkopuolelle tulee jäämään myös joukkueita, jotka varmasti ansaitsisivat paikkansa siellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu