Puheenaihe

Mäkelänkadulta halutaan poistaa yksi autokaista – pyörätiet tarvitsevat tilaa

Bussikaistat säilyvät, mutta muuten ajokaistamäärä vähenee Mäkelänkadun eteläosalla, ja ehkä myös pohjoisosalla.

Jussi Vehkasalo

Mäkelänkadun peruskorjauksesta on valmistunut kaksi suunnitelmaa. Peruskorjauksen suunnittelu koskee Mäkelänkatua välillä Hämeentie–Kumpulantie.

Kummassakin suunnitelmassa tavoitteena on löytää tilaa yksisuuntaisille pyöräteille. Suunnitelmat poikkeavat toisistaan alueen pohjoisosalla välillä Kumpulantie – Sturenkatu.

Kumpulantien ja Sturenkadun välillä suunnitelmissa on poistaa joko yksi autokaista tai vaihtoehtoisesti pysäköinti- ja lastauspaikat kadun varresta.

Mikäli yksi autokaista poistettaisiin, osuudelle jäisi kaksi kaistaa suuntaansa, joista toinen olisi edelleen bussikaista.

Sen sijaan suunnittelun eteläosalla välillä Sturenkatu – Hämeentie suunnitelmat ovat yhtenevät. Eteläosalta poistetaan yksi autoliikenteen ajokaista suuntaansa ja pysäköinti- ja lastauspaikat säilyvät.

Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta monin eri toimenpitein.

Hollolantien, Suvannontien ja Vääksyntien risteyksiin lisätään liikennevalo-ohjaus. Autoliikenteen vasemmalle kääntymistä raitiokiskojen yli rajoitetaan useissa katuliittymissä ja järjestetään risteyksissä Mäkelänkadulta vasemmalle kääntyminen omalta kaistaltaan valo-ohjattuna. Tällä parannetaan myös raitioliikenteen sujuvuutta ja luotettavuutta. Mäkelänkadun ylittävien suojateiden sijaintia tarkistetaan ja kaikki suojatieylitykset varustetaan valo-ohjauksella.

Joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin kohdistuvia muutoksia molemmissa suunnitelmavaihtoehdoissa ovat Rautalammintien ja Lautatarhankadun raitiovaunupysäkkien poistaminen

Säilyvistä raitiovaunupysäkeistä tehdään esteettömät ja kaikille pysäkeille istutetaan uudet puut. Muutamia bussipysäkkejä siirretään hieman nykyisestä sijainnistaan, ja lisäksi pohjoissuunnan peräkkäisiä, eri linjoja palvelevia bussipysäkkejä yhdistetään.

Mäkelänkadun rakentaminen voisi alkaa vuonna 2021.

Liikennejärjestelyjen vaihtoehtoja esitellään torstaina 8. helmikuuta kello 18–20 Mäkelänrinteen lukion auditoriossa, Mäkelänkatu 47. Kantaa suunnitelmiin voi ottaa 26. helmikuuta asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/makelankatu2

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hämeentien remontti bussikaduksi alkaa reilun vuoden kuluttua – autojen häätäminen nopeuttaa busseja noin minuutilla16.12.2017 07.50
Jälleen yksi Helsingin tärkeä katu sumppuuntuu – kriittisin vaihe vasta edessä30.1.2018 19.45
Tukholmankadun remontti sekoittaa liikennettä puoli vuotta4.1.2018 07.15
Hämeentiestä tunnelmallinen asiointikatu? – Seitsemän pointtia pyöräkaistojen puolesta14.4.2016 11.46
Mäkelänkadulle luvassa iso remontti – joukkoliikennettä halutaan nopeuttaa, pyöräilijöille omat kaistat31.10.2017 10.50
Caloniuksenkadulle tulossa ratikkakaista ja pyörätiet – osa parkkipaikoista katoaa15.2.2017 09.05
Asiantuntija pyöräilykypärän arvostelusta: "Kypärän käyttäjät eivät yleensä päädy tilastoihin"23.5.2017 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu