Minne mennä

Valtava määrä taidetta kaupan Kaapelilla

Teosvälitys on suuri taidemyyntitapahtuma Kaapelitehtaalla.

Tapani Hyypiä

Kaapelitehtaalla järjestetään Suomen suurimmaksi kuvataidetapahtumaksi tituleerattu Taidemaalariliiton Teosvälitys 10.–18. maaliskuuta.

Mukana on yli 1 500 taideteosta lähes 600 ammattitaiteilijalta kautta Suomen. Vuosittainen maalaustaiteen suurtapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus saada kokonaiskuva Suomen nykymaalaustaiteesta ja nähdä, millaisia tekijöitä taidekentällä nyt on. Teosvälityksestä hankitut teokset saa heti mukaan. Teosten kuvia on nähtävissä netissä osoitteessa www.painters.fi/teoskuvia.

Tapahtumassa vierailee vuosittain lähes 20 000 kävijää. Teostarjonta on runsasta, joten suuresta määrästä löytää jokaista kävijää koskettavia teoksia.

Taidemaalariliiton Teosvälityksellä on pitkät perinteet. Tilaisuus aloitettiin 1970-luvulla suurelta yleisöltä suljettuna valtion taidehankintojen ostotilaisuutena. Sittemmin Teosvälityksen yhtenä tavoitteena on ollut löytää uutta kuvataideyleisöä ja madaltaa kynnystä kuvataiteen seuraamiseen.

Nykyisin ostajista valtaosa on yksityishenkilöitä, mutta yhä edelleen Teosvälityksestä tehdään hankintoja myös julkisiin kokoelmiin.

Teosvälitys on avoinna ma–pe kello 12–18 sekä la–su kello 11–17. Vapaa pääsy. Yleisöesittelyt lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12 ja 14. Samaan aikaan Teosvälityksen aikaan Kaapelitehtaalla järjestetään Teollisuustaiteen Liitto Ornamon Teosmyynti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu