Puheenaihe

Remu Aaltoselta hurja hatunnosto suomalaismuusikolle – Hurriganes-legenda valitsi tämän miehen työnsä jatkajaksi

MUSIIKKI DImitri Keiski esittää Remu Aaltosta Ganes-musikaalissa.

Hurriganes-yhtyeen tarina nähdään lavalla. Kuvassa Ilari Hämäläinen, Erik Valkama sekä Dimitri Keiski, jonka Remu Aaltonen nimesi työnsä jatkajaksi

Suomen Musiikkiteatteri

Nuorena poikana Dimitri Keiski rakasti musiikkia, mutta luuli ettei voi koskaan alkaa muusikoksi.

– Koska olen romani, ajattelin voivani tehdä vain tangoa ja iskelmää. Intohimoni oli kuitenkin aina ollut rock-musiikki.

Keiskin isä muutti pojan ajattelutavan yhdellä yksinkertaisella lauseella. Hän pisti soimaan Hurriganesin Get on -kappaleen ja totesi: "tiesitkös, että tuo rumpuja soittava tyyppi on romani".

Keiskin kytevä intohimo musiikkiin leimahti roihuksi, joka loimuaa vielä tänäkin päivänä. Siksi miehestä tuntuu uskomattomalta, että juuri hänet valittiin esittämään elämänsä muuttanutta miestä, Remu Aaltosta, Hurriganesista kertovaan musikaaliin.

– Tätä tehdessä on ollut tosi hyvä fiilis. Vähän jännittynytkin, koska on pitänyt opetella soittamaan rumpuja. Olen muusikkokavereilta vähän kysellyt vinkkejä, Keiski nauraa.

Miehelle musikaalit eivät ole vieraita, sillä hän esitti Queen-musikaalissa taannoin Freddie Mercuryä. Remu Aaltonen on kuitenkin sen verran legendaarinen hahmo suomalaisessa musiikkihistoriassa, että Keiski myöntää paineiden olleen varsinkin aluksi kovat.

Yksi oivallus sai kuitenkin miehen rentoutumaan.

– Tajusin, että originaaleja ei ole kuin se yksi Remu. Yritän tehdä parhaani hänen hahmoonsa sukeltaessani, mutta se olen yhä minä. Teen sen niin hyvin kuin mahdollista.

Roolia varten Keiski katsoi Remun vanhoja esiintymisiä ja haastatteluja. Tärkein materiaali tuli kuitenkin mieheltä itseltään heidän käymissään kahdenvälisissä keskusteluissa.

Juttutuokiot tekivät niin lujan vaikutuksen Aaltoseen, että hän nimitti hiljattain Keiskin "viralliseksi" mantteliperijäkseen. Keiski kertoo olevansa asiasta sanaton.

– Onhan se ihan mieletön kunnia. Remulla on ollut todella iso vaikutus elämääni ja nyt itse päällikkö sanoo näin. Ihan uskomatonta.

Yhdestä Keiskin piirteestä Aaltonen ei kuitenkaan ollut vakuuttunut.

– Hän sanoi, että olen liian kiltti. Pitäisi kuulemma oppia puhumaan enemmän rumia, Keiski nauraa.

Ganes-musikaali pyörii keväällä ympäri Suomea ja sen lisäksi Keiski heittää keikkaa yhtyeensä kanssa. Suunnitelmissa on myös uuden musiikin julkaisua ja tulevaisuudessa siintää myös uusi levy.

– Studioon olisi tarkoitus pikkuhiljaa mennä tässä jossain välissä. Tulossa on 60 -ja 70 -luvun tyylistä rock'nrollia sekä bluesia. Vähän sellaista Jimi Hendrix-tyylistä materiaalia.

Ganes-musikaali

Esittäjänä Suomen Musiikkiteatteri.

Rooleissa nähdään muun muassa Cisse Häkkisenä Ilari Hämäläinen, Albert Järvisen roolissa Erik Valkama, joka nähdään myös Ile Kalliona. Managerina, vankilan opettajana, Mikko Alatalona, poliisipäällikkönä ja monissa muissa rooleissa ovat Ari Myllyselkä ja Juha Kinnunen. Remun elämän varrella tärkeitä naishahmoja kuten äitiä, isoäitiä ja tyttöystäviä tulkitsevat muun muassa. Elisa Lairikko, Ninni Martikainen sekä Sonja Lairikko.

Musikaalissa kuullaan kaikki Hurriganesin parhaimmat hitit, Get Onesta My Only Oneen ja Hot Wheelsistä Bourbon Streetiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu