Kulttuuri

Lauantain toivotut -konsertti soi nyt kirkossa – palkitut muusikot Kalevi Kiviniemi ja Risto Lauriala esiintyvät

Risto Lauriala esiintyy nykyään harvoin kotimaassa.

.

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja pianisti, nykyään Suomessa harvemmin kuultu Risto Lauriala soittavat 17. helmikuuta Lauantain toivotut -konsertin Helsingin Mikaelinkirkossa kello 18. Konsertti alkaa nostalgisen radio-ohjelman tapaan ehtookellojen soitolla.

Risto Lauriala nousi vuonna 1970 suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan I palkinnon Maj Lind -kilpailussa. Muutamaa vuotta myöhemmin hän menestyi Stepanov -kilpailussa Wienissä.

Lauriala on esiintynyt kamarimuusikkona, orkesrisolistina sekä lied-pianistina Euroopan maissa, Neuvostoliitossa/Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa. Hän on tullut tunnetuksi etenkin esittämistään Beethovenin pianokonsertoista, Bachin Partitoista sekä Schubertin pianosonaateista.

Esiintyvän taiteilijan työnsä lisäksi Lauriala on toiminut Sibelius-Akatemian säestyksen sekä piano- että kamarimusiikin lehtorina. Lauriala on tehnyt useita levytyksiä Naxos- ja Alba-yhtiöille.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi konsertoi yksistään viime vuonna maailman ykköspaikoissa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tschaikovski-salissa.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja.

Vuonna 2009 hän sai maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon.

Lauantain toivotut -konsertissa kuullaan muun muassa J.S. Bachin vain 19-vuotiaana säveltämä d-molli-Toccata, Manuel de FallanTulitanssi sekä Chopinin tunnettuja teoksia.

Konsertin yhteydessä on yhteisvastuukahvit ja osa konsertin tuotosta menee yhteisvastuukeräykseen.

15 euron hintaiset liput ovat myynnissä ovella kello 17 alkaen.

Levyjä on myynnissä ennen ja jälkeen konsertin. Kaikki maksut käteisellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu