Puheenaihe

Raskas liikenne vaatii parempaa tienpitoa talvella – Hiljainen hetki menehtyneille perjantaina

Raskas liikenne hiljenee perjantaina. Kuvituskuva.

Kare Asp/Arkisto

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry kutsuu ammattikuljettajia 10 minuutin hiljaiseen hetkeen perjantaina 16. helmikuuta alkaen kello 12. Raskaan liikenteen hätähuuto johtuu siitä, että talven onnettomuuksissa on kuollut useita ihmisiä, myös ammatikseen ajavia.

SKALin mukaan onnettomuuksiin on vaikuttanut huono tienpito. Yhdistys vaatiikin tiestön talvihoidon perusteellista uudistamista, jotta se vastaisi vaihtelevia ja vaativia talviolosuhteita. Siihen tarvitaan tienhoidon toimintatapojen, laatuvaatimusten ja valvonnan muutosta.

– Päättäjien on tunnustettava, että tieverkko on kansalaisten liikkuvuuden ja elinkeinoelämän kannalta ensiarvoisen tärkeä väylästö, joka tarvitsee talvioloissa erityistä huomiota ja riittävää rahoitusta, järjestö jyrisee tiedotteessaan.

Perjantain hiljaisella hetkellä raskas liikenne muistaa kaikkia, jotka ovat loukkaantuneet tai menehtyneet liikenteessä sekä heidän läheisiään, ystäviään ja työtovereitaan. Kutsulla hiljaiseen hetkeen tuetaan myös Puutavarakuljetuksia Suomessa -Facebook-ryhmän minuutin hiljaisuutta samana ajankohtana.

Järjestö korostaa, että hiljentymistä varten pitää etsiä turvallinen paikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu