Puheenaihe

Lähdössä Lappiin talvilomalle? – Jopa 650 000 matkustaa kanssasi junassa

Talvilomakauden sesonki on juuri nyt. Kahtena seuraavana viikonloppuna kaukojunissa matkustaa yhteensä jopa 650 000 suomalaista.

Jussi Vehkasalo / Arkisto

Hiihtolomakausi alkaa Suomessa tässä viikonvaihteessa – suurimmat matkustuspiikit osuvat viikonlopuille 16.–18. helmikuuta sekä 23.–25. helmikuuta. Suosituimpia ovat Lapin kohteet ja pohjoisen yöjunat ovat käytännössä loppuunmyytyjä.

Hiihtolomasesonki jatkaa junamatkustuksen vahvana alkanutta vuotta: tammikuussa tehtiin jälleen yli miljoona matkaa, missä on kasvua noin yhdeksän prosenttia.

Lapin suosion vahva kasvu näkyy myös junissa. Etelän lomien alkaessa tänään Helsingistä matkustetaan eniten Ouluun, Kemijärvelle, Kolariin ja Rovaniemelle. Loman viettoon pohjoiseen pääsee vielä junalla, mutta makuupaikat ovat käytännössä jo loppuunmyytyjä. Yöjunien päivävaunuissa on kuitenkin vielä tilaa.

Vuonna 2017 junamatkailu Lappiin kasvoi nelisen prosenttia. Erityisesti aasialaisten turistien matkustus Lappiin on lisääntynyt. Kysyntä kasvaa ympäri vuoden ja VR vastaa siihen lisäämällä vuoroja Lapin liikenteeseen.

Kesäkuussa 2018 Helsinki–Kolari-välille tulee yksi viikoittainen lisävuoro molempiin suuntiin. Lisäksi syksyn ruskakauden ajaksi välille tulee vielä yhteensä 12 uutta junavuoroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu