Liikenne

Onko tässä vuoden erikoisin sakotuskikka? – Kaupungin outo liikennemerkki raivostuttaa Vantaalla

Vantaan kaupungin epäselväksi koettu liikennemerkki herättää Myyrmäessä närkästystä. Tällä parkkipaikalla ropisee parkkisakkoja.

Lukijan kuva

Myyrmäen Tuurakujalla sadatellaan kerrostaloalueen parkkipaikalle ilmestynyttä erikoista liikennemerkkiä, jonka vuosi useat kymmenet autoilijat ovat saaneet pysäköintisakot.

Alueella rajoitetaan pysäköintiä usealla samaan tolppaan kiinnitetyllä liikennemerkillä ja lisäkilvellä. Lisäkilven mukaan maksuton parkkeeraus on sallittua alle 60 minuutin ajaksi vain henkilöautoille.

Yksi sakon saaneista on Helsinki-Vantaan lentoaseman ajokouluttaja Sam Halttunen. Hän pysäköi autonsa tavanomaiseen tapaan parkkipaikalle – ja palattuaan huomasi auton tuulilasissa 60 euron suuruisen sakkolapun.

Hänen autonsa on viisipaikkainen Toyota Hilux Pickup -henkilöauto.

– Soitin heti asiasta Vantaan kaupungin pysäköinninvalvontaan, josta kysyin syytä siihen, miksi henkilöautolle oli annettu sakkolappu. Virkailija vastasi minulle, että rekisterinumeron perusteella minun autoni onkin merkitty Trafin tietokantaan pakettiautoksi, Halttunen ihmettelee.

Tämän lisäksi pysäköinninvalvonnassa alettiin ihmetellä kuinka Halttunen on saanut ajokortin, ellei hän tunne edes liikennemerkkejä.

Sam Halttunen kertoo, kuinka samaan aikaan sakot sai myös nainen, joka parkkeerasi Tuurakujalle Volkswagen Caddyn.

– Nainen ihmetteli itkien, kuinka sellainen auto voi saada sakot, joka on pakettiauto, mutta pienempi kuin tavallinen henkilöauto. Kaikkein kummallisinta tässä on se, että jos alueelle pysäköitäisiin vaikkapa mopoauto, sille pitäisi antaa sakot, koska se ei ole henkilöauto, Halttunen huomauttaa.

– Minun oikeustajuuni ei millään mene myöskään se, että alueella on yhtäkkiä muutettu pysäköimistapaa: nyt parkkipaikalle pitäisi laittaakin autot pitkittäin. Kukaan ei pysäköi sillä tavalla.

Halttunen on laskenut, että pelkästään Tuurakujan pysäköintialueella kaupunki voi sakottaa kymmenen autoa tunnissa. Näin ollen joka päivä kaupunki saa yhden liikennemerkin ansiosta noin 6 000 euron sakkotulot.

– Pelkkää rahastusta. Tämä on ehkä lain kirjaimen mukaan oikein, mutta ei lain hengen mukaan, Halttunen paheksuu närkästyneenä.

Lue tästä, mitä Vantaan kaupunki vastaa parkkisakon saaneille.

Tämän liikennemerkin lisäkilpi osoittaa, että pysäköinti on sallittua vain henkilöautoille. Esimerkiksi mopoautot saavat tässä armotta sakot. (Lukijan kuva)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu