Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Yritys ja asukkaat riitelevät uudesta jäteasemasta Helsingissä – "Rottaongelman paisuttaminen tuntuu todella typerältä"

Uuden lämpölaitoksen on tarkoitus korvata kiviihilen käyttöä. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Helenin Tattarisuolle suunnittelema lämpölaitos kerää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Sähköyhtiö selvittää parhaillaan alueen soveltumista lämmön tuottamiseen biopolttoaineilla. Tattarisuolle suunnitellaan hakelämpölaitosta, jolla korvattaisiin kivihiilen käyttöä.

Useat lähialueen asukkaat vastustavat lämpölaitosta sekä Lassila & Tikanojan Suurmetsään kaavailemaa siirtokuormausasemaa. Facebookiin luotu Ei biojätteen siirtokuormausasemaa eikä Helenin lämpölaitosta Tattarisuolle -ryhmä on kerännyt kirjoitushetkellä yli 100 jäsentä. Siirtokuormausasemaa vastustetaan myös nettiadressilla

– Meitä lähialueen asukkaita tämä asia harmittaa kovasti ja toivomme, että tällainen siirtokuormausasemahanke perustettaisiin taajama-asustuksen ulkopuolelle parempien liikenneyhteyksien päähän, asiasta vinkannut Anna Karhumaa toteaa.

– Lähialueemme Alppikylä on erittäin lapsirikasta aluetta, ja rekkaliikenteen lisääntyminen kauhistuttaa. Alueella on myös todettu rottaongelmaa, jonka tahallinen paisuttaminen tuntuu todella typerältä.

Tattarisuon biolämpölaitoksen ympäristövaikutusten arviointi on tällä hetkellä käynnissä. Arvioinnin tavoitteena on yhtiön mukaan edistää ympäristövaikutusten huomioon ottamista jo suunnitteluvaiheessa sekä lisätä kansalaisten tiedonsaantia ja osallistumismahdollisuuksia hankkeen suunnitteluun.

Hankkeen esittelytilaisuus pidetään tiistaina 13.3.2018 Puistolan peruskoululla osoitteessa Koudantie 2 kello 18.00–20.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu