Puheenaihe

Varustelekan pomo sanoo suorat sanat veroista napisijoille – ”Pas**lla bisnesidealla ei makseta palkkoja”

Valtteri Lindholm on armeijatavaramyymälä Varustelekan perustaja. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

– Jos tuotteet ei mene kaupaksi tarpeeksi hyvään hintaan tai ollenkaan, syy ei ole maailmassa, vaan niissä tuotteissa.

Varustelekan kauppias, suorasukaisista kommenteistaan tunnettu Valtteri Lindholm ei turhia kiertele ruotiessaan yrittäjyyttä kirjoittamassaan artikkelissa.

Osansa saavat myös suurista veroista napisevat yrittäjät: 730 000 euron liikevoitot viimevuonna tahkonneen yrityksen nokkamies kertoo kuulleensa ihmettelyä, miten hän selviää suurista veroistaan.

– Vastasin, että firma tekee voittoa ja mulla on rahaa maksaa verot. Monia nauratti, Lindholm kirjoittaa.

– Jos ei pysty selviämään kaikista niistä lukuisista maksuista, mitä yrittämiseen kuuluu, bisnesidea on vaan yksinkertaisesti huono. Silloin kannattaa joko alkaa myymään jotain muuta, tai mennä palkkatöihin, hän jatkaa.

Lindholm käsittelee tekstissään myös markkinointia. Hänen mukaansa hyvä yrittäjä osaa luovuttaa ajoissa, vaikka tuote olisikin itselle tunnearvoltaan tärkeä.

– Markkinointi ei ole vaikeaa – mietit vaan, mikä saisi sut ostamaan tuotteen, ja kerrot sen sitten potentiaalisille asiakkaille. Jos tuote on paska, eikä hyvä edes hinta-laatusuhteeltaan, siitä ei vaan yksinkertaisesti voi tehdä hyvää markkinointia. Silloin taas kerran bisnesidea on huono, ja jotain muuta pitäisi alkaa tekemään. Jos yritysidea osoittautuu huonoksi, ei se ole häpeä, mikäli vaan osaa tunnistaa ja myöntää tilanteen. Ehkä siksi me käytetään juuri sanaa yrittäjyys – yritetään, toimiiko tää, ja jos ei, vaihdetaan johonkin muuhun, Lindholm kiteyttää.

Varustelekan perustaja on yksi Markkinointisummit 2018 -tapahtuman puhujista. Summit on Suomen ensimmäinen ainoastaan verkossa järjestettävä markkinointitapahtuma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu