Asunnot ja ratikkavarikon yhdistävä kiistelty hanke etenee – myös muita suunnitelmia vireillä Laajasalossa

Havainnekuva itärannan suunnitelmista.

Asemakaavaosasto/Mervi Nicklen, Jaana Collanus

Laajasalon kaavoituksessa on meneillään vilkas vuosi. Laajasaloon siltoja pitkin toteutettava ratikka tuo mukanaan tiivistä täydennysrakentamista. Koirasaarentien ja Ilomäentien alueiden kaavoista jo ehditty kerätä mielipiteitä ja jatkoa seuraa.

Reposalmentien varteen suunnitellaan asumista ja raitiotievarikon yhdistävää hybridikorttelia. Uimaranta ja osa sen välittömässä tuntumassa olevasta merkittävästä metsäalueesta säilytetään.

Reposalmentien hybridikorttelin arkkitehtuurikilpailun työt ovat esillä näyttelyssä Laiturilla, (Narinkka 2), 20. maaliskuuta asti, jolloin myös kilpailun voittaja julkistetaan. Arkkitehtuurikisassa kilpailevia vaihtoehtoja ei ole toistaiseksi nähtävillä verkossa.

Kaavan valmistelijat ovat paikalla Laiturin näyttelyssä esittelemässä kilpailutöitä keskiviikkona 14. maaliskuuta kello 16–19.

Kaupunkiympäristön toimialan arkkitehti Suvi Huttusen mukaan arvio varikkohybridin ja kyseisen alueen asukasmäärästä tarkentuu kilpailun ratkettua.

– Kilpailuohjelman mukaan alueelle on tulossa noin 40 000 kerrosneliötä, mikä tarkoittaa noin 850 asukasta, Huttunen sanoo.

Varikkosuunnitelmassa on varauduttu myös raitiovaunun kulkemiseen Reposalmentietä ja edelleen siltaa pitkin Vartiosaareen, mutta Vartiosaaren asuntorakentaminen on ollut hallinto-oikeuden päätöksellä ja myös Helsingin poliittisessa kentässä vastatuulessa.

Varikon ja asuntojen sijoittamista virkistysalueelle on Laajasalossa vastustettu yli 2 300 nimen adressilla ja toivottu hybridikorttelin siirtoa muualle pois uimarannan lähistöltä.

Käynnissä on myös Laajasalon itärannan asemakaavan muutos Reposalmentien ja Hepokalliontien välillä. Täydennysrakentamista selvitetään Sarvastonvalkaman länsipuolella sijaitsevan puiston reunoille sekä Puhuritien eteläpuolelle Jollaksessa.

Tavoitteena on mahdollistaa myös virkistysalueita yhdistävä merenrantareitti.

Asukasilta tästä kaavoituskohteesta pidetään 17. maaliskuuta Laajasalon kirkolla kello 15–19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Idea: Laajasalon raitiolinja yhteen Raide-Jokeri-linjan kanssaLaajasalossa käynnissä jättimuutos – näin se tulee näkymään katukuvassaLaajasaloon suunnitellaan erikoisuutta: ratikkavarikko, palveluita ja asuntoja samassa rakennuksessa