Puheenaihe

Legendaarinen postimyyntikauppa menee yhteen virolaisyrityksen kanssa

Taavi Rajur ja Pekka Pättiniemi allekirjoittivat helmikuussa Hansapostin ja Hobby Hallin yhdistävän sopimuksen. Heidän takanaan Urmas Türk, Stefan Nieminen ja Sam G. Nieminen.

Creative Commons

Suomen toiseksi suurin yleisverkkokauppa menee yhteen Viron suurimman verkkokaupan kanssa.

Hobby Hall ja virolainen Hansapost yhdistyvät niin, että Hobby Hallin suomalaisilla omistajilla säilyy osake-enemmistö. Sekä suomalainen että virolainen yhtiö ovat yksityisessä omistuksessa.

Yhdistymisessä syntyvän yrityksen nimi on Hobby Hall Oy. Sen liikevaihto nousee yli 80 miljoonaan euroon, työntekijöitä on noin 200 ja valikoimasta löytyy yli 330 000 tuotetta.

Verkkokauppabrändit eri maissa säilyvät eli Hobby Hall Suomessa, Hansapost Virossa ja Xnet Latviassa.

– Verkkokauppojen yhdistyminen on uusi merkittävä askel Hobby Hallin uudistumisessa, joka alkoi vuoden 2017 alussa, kertoo Hobby Hallin toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi.

Pättiniemen mukaan tuotevalikoima laajentuu muun muassa Suomessa tärkeällä puutarhanhoidon alalla. Myös verkkokauppateknologiaa on tarkoitus kehittää yhteistyönä.

Hansapost hakee kasvua sekä määrässä että laadussa.

– Hobby Hallin avulla laajennamme tuotevalikoimaamme eksklusiivisiin brändeihin. Tämä on myös mahdollisuus virolaisille merkkituotteille päästä kansainvälisille markkinoille, sanoo Taavi Rajur, joka on yksi Hansapostin omistajista ja hallituksen jäsenistä.

Vuonna 1962 perustettu Hobby Hall on Suomen toiseksi suurin verkkokauppa, jonka valikoimiin kuuluvat kodin, vapaa-ajan ja elektroniikan tuotteet. Sillä on myös yksi myymälä Vantaalla.

Stockmannilta osaksi suomalaista perheyritystä SGN Groupia viime vuoden alussa siirtyneen Hobby Hallin liikevaihto on 43 miljoonaa euroa ja sillä on noin sata työntekijää.

Hansapost on Viron suurin verkkokauppa, jolla on myynnissä yli 300 000 tuotetta muun muassa puutarhanhoidon, kodin tarvikkeiden, sisustuksen, muodin sekä elektroniikan aloilta. Sillä on lisäksi yksi myymälä Tallinnassa.

Yrityksen perusti vuonna 1997 Hansaprint, Suomen Posti ja Sonera ja se siirtyi yksityisomistukseen vuonna 1999. Samana vuonna aloitettiin toiminta Latviassa.

Hansapostin liikevaihto on 29 miljoonaa euroa ja se työllistää yli sata henkilöä.

Suomen verkkokauppamarkkinat ovat noin 10 prosenttia koko vähittäiskaupasta. Virossa verkkokaupan myynti on noin kolme prosenttia koko markkinoista.

Suomessa verkkokauppa kasvaa yli 20 prosenttia ja Virossa lähes 40 prosenttia vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu