Queen Seventeen fiilistelee klassisella rockilla

Queen Seventeen on alle vuoden ikäinen yhtye. Laulaja-kitaristi Juho kertoo sen soittavan raakaa rock’n’rollia, hitaita herkistelybiisejä ja kaikkea siitä väliltä.

Sandra Hagelstam

Jotkut uskaltavat luottaa perinteeseen. Lukemattomien eri tyylilajien, virtausten ja suuntausten aallokossa Queen Seventeen on paradoksaalisesti virkistävä uusi tulokas.

Viime vuonna perustettu, kolmesta nuorukaisesta koostuva yhtye soittaa nimittäin vanhaa kunnon klassista rock’n’rollia.

– Musiikista on tullut niin kaupallista, että uskon aidolla tunteella esitetylle musiikille olevan kovastikin tilausta, pohtii bändin solistina ja kitaristina vaikuttava Juho.

– Suomessa ei tällä hetkellä ole kaltaistamme nuorta ja nälkäistä rokkitrioa. Toisilleen Juho, basisti Vexi sekä rumpalina ja toisena vokalistina kuultava Mikko tulivat tutuiksi vasta bändin kautta. Juho etsi tietoisesti ihmisiä jo tovin mielessä kytenyttä ideaa toteuttamaan.

– Queen Seventeenin ensimmäiset treenit pidettiin syyskuussa 2010 ja huomasimme heti kuuluvamme yhteen, Juho muistelee.

– Alusta lähtien oli selvää, että teemme omaa musiikkia. Päätimme vain tehdä biisejä ja katsoa, minkälaisia niistä tulee. Kaikki kuitenkin pitävät suunnilleen samanlaisista bändeistä, eli itsestään selvää oli että rockia on luvassa.

Juho kertoo bändin laskevan esikuvikseen kaikki ne, jotka tekevät musiikkia aidolla palolla ja intohimolla.

– Mutta eiköhän meidän soitossa parhaiten kuulu läpi Led Zeppelinin ja Jimi Hendrixin kaltaiset artistit.

Teini-ikä saa odottaa Queen Seventeeniä vielä pitkään, mutta jo nyt kasassa on kymmenen omaa kappaletta ja Harjun nuorisotalolla nauhoitettu demo. Keikoilla soitetaan lisäksi covereita.

– Meidät on otettu lämpimästi vastaan. Soitimme juuri keikan Esplanadin lavalla ja oli todella lämmittävää nähdä ihmisten hymyileviä kasvoja, Juho kuvailee.

– Uskon, että lämpömme ja fiiliksemme välittyy yleisöön. Tämä on nimenomaan yhtyeemme vahvuus.

Bändi toivoo sanan nyt kiertävän ja ihmisten huomaavan heidän olemassaolonsa.

– Erityisesti kiinnostaisi päästä lämmittelemään samanhenkisiä, tunnetumpia yhtyeitä, joiden keikoilla olisi oikea kohdeyleisö, Juho haaveilee.

– Levytyssopimusta ei ole ja sellainen tietenkin kiinnostaa.

Queen Seventeen Semifinalissa (Urho Kekkosen katu 4-6) lauantaina 16.7. klo 21.30.

toimitus