Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Valvontakameran kuvat: K-kaupan työntekijä joutui painiin neulamiehen kanssa – lounasta ostamassa ollut poliisi rauhoitti tilanteen nopeasti

K-Market Ratiksen työntekijät pysäyttivät näpistelijän maanantaina kaupan tuulikaappiin. Kauppias Saku Kytölän mukaan miehellä oli taskussaan neuloja ja 15 sentin terällä varustettu ruuvimeisseli.

Valvontakameran kuva

Länsi-Pasilan K-market Ratiksen henkilökunta joutui jälleen maanantaina vaaralliseen tilanteeseen, kun pystypainiin joutunut työntekijä pysäytti näpistystä yrittäneen miehen kaupan ovelle. Tilanteen tekee erikoiseksi, että kaupassa oli sisällä samaan aikaan virka-asuinen poliisi ostamassa lounasta. Poliisi otti tilanteen haltuunsa nopeasti. Valvontakameravideon perusteella kauppias Saku Kytölä kuvailee tilannetta aggressiiviseksi.

– Kaverilla oli kolme piikkiä taskussaan eikä häntä kiinnostanut sekään, että poliisi oli paikalla. Tämä kertoo härskiydestä, että teot tehdään hinnalla millä hyvänsä. Ihmisten epätoivoisuus nostaa päätään.K-Market Ratiksen työntekijät pysäyttivät näpistelijän maanantaina kaupan tuulikaappiin. Kaupan sisällä lounasta ostamassa ollut poliisi tuli välittömästi paikalle.

Näpistelyjen ja varkauksien lisääntyneen määrän syyksi hän epäilee lähistölle avattua neulojen vaihtopistettä. Myöhemmin Kytölä kuuli poliisilta, että näpistelijällä oli taskussaan neulojen lisäksi ihmisen vahingoittamiseen tarkoitettu ruuvimeisseli.

Aiemmin Kytölä on kertonut Helsingin Uutisille, että kaupan hävikit ovat varkauksien takia kymmeniä tuhansia euroja. Kauppias sanoo, että maksukyvyttömät tekijät tietävät, ettei todellisia seuraamuksia tule. Kytölä yrittää vaikuttaa päättäjiin, että sakkojen muuntorangaistus palautettaisiin. Kytölä on ottanut yhteyttä asiasta kansanedustajiin, mutta nyt hän toivoo kauppiailta yhtenäisempää rintamaa.

– Kaikki kilpailijat eivät reagoi. He hyväksyvät hävikin, vaikka kantavat varmasti saman huolen.

Luontaisen saalistusvietin vuoksi perään saatetaan silti lähteä.

K-market Ratis nousi otsikoihin vuonna 2015, kun kaupassa työskentelevä Anna pysäytti varkaan pippurisumutinta käyttäen. Valvontakameran video levisi nopeasti ympäri maailman. Myös Anna oli maanantaina työvuorossa, mutta hän saapui Kytölän mukaan tilanteeseen vasta alkukahakan jälkeen.

– Meidän henkilökunta on opastettu ja koulutettu niin, ettei kukaan saa riskeerata omaa terveyttään suklaalevyn tai kaljan vuoksi. Se on kaksipiippuinen juttu, lähteekö myyjä euron takia juoksemaan. Luontaisen saalistusvietin vuoksi perään saatetaan silti lähteä.

Helmikuussa järvenpääläisen K-Market Jampan kauppias Marko Hoikkaniemi joutui varkaiden pahoinpitelemäksi. Teko ei jäänyt Saku Kytölältä huomaamatta.

– Se teki minut surulliseksi, koska olen joutunut kokemaan samaa unelma-ammatissani. Vastaavaa oli nyt Turussakin. Toivotan tsemppiä kollegoille. Varkaudet eivät kuitenkaan ohjaa meidän toimintaa.

K-Market Ratiksen kauppias Saku Kytölä sanoi tilannetta aggressiiviseksi nähtyään valvontakamerakuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Omassa kaupassaan hakattu K-kauppias pelkää tulevaa kesää – "Ei auta kuin olla kieli keskellä suuta"12.3.2018 19.20
Varkausvideon jakanut K-kauppias: Rohkea myyjä palkitaan27.6.2015 10.54

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu