Puheenaihe

Piritorilta saa nyt sähköä – Aukiosta aiotaan tehdä viihtyisä ja turvallinen

Tapahtumien järjestäminen Piritorilla helpottuu.

Arkisto

Sörnäisten metroaseman sisäänkäynnin tuntumassa oleva Piritori eli Vaasanpuistikko on saanut yleisötapahtumia varten oman sähkönsyöttöpalvelun. Kyse on yksi toiveista, joita tuli Piritorin kehittämiskyselyssä kaupunkilaisilta.

Tapahtumanjärjestäjä voi tilata sähkövirtaa tarkoitusta varten pystytetystä pollarista. Sähkön saa ”aktivoitua” puhelimitse soittamalla pollarin käyttöopasteen mukaiseen numeroon, jolloin virtaa on tarjolla kahdeksaksi tunniksi kerrallaan.

Vaasanpuistikon keskivaiheilla sijaitsevissa kahdessa sähköpollarissa on kummassakin kolme yksivaihepistorasiaa ja yksi kolmivaihepistorasia.

Kahdeksan tunnin pituinen sähköannos maksaa yksivaiheisena runsaat kymmenen euroa ja kolmivaiheisena runsaat kaksi kymppiä. Ostot veloitetaan tilaajan puhelinlaskussa.

Pollarien ovien sisäpintaan on teipattu käyttöohjeet.

Helsingin kaupunki käynnisti syksyllä 2016 Vaasanpuistikon kehittämissuunnitelman laadinnan. Aukiosta aiotaan tehdä viihtyisä, toimiva ja turvallinen. Se on asukkaiden ja paikallisten toimijoiden mielestä ollut vuosien ajan epäviihtyisä ja kolkko läpikulkupaikka.

Asukkaat ovat toivoneet puistikkoon monipuolista toimintaa, lisävalaistusta, vehreyttä ja taidetta. Toivelistalla ovat muun muassa torikahvila, kioski, kukkaistutukset, penkit, pöydät, esiintymisareena sekä metron sisäänkäynnin stailaus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu