Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kulttuuri

Lapsiperheiden suosimaan Haltialaan tulee kesäteatteri – Kantaesityksinä omat näytelmät lapsille ja aikuisille

MONITOIMIMIES Tammistossa asuvan Antti Hanhisuannon näytelmissä seikkailevat kylärakit ja uhanalainen mies.

Antti Hanhisuon intohimona on kirjoittaminen. Toinen erityisen mieluisa juttu on viedä teatteria tavallisuudesta poikkeaviin paikkoihin, kuten Haltialan kotieläintilalle ensi kesänä.

Leena Koivisto

Halu viedä teatteria normista poikkeaviin paikkoihin, kaksi erilaista näytelmää ja kylähenki kunniaan. Näillä eväillä käsikirjoittaja ja ohjaaja Antti Hanhisuanto valmistautuu tulevaan kesään ja perustaa Vantaan ja Helsingin rajamaastoon Haltialan kotieläintilalle kesäteatterin.

Lampola-rakennuksen vintillä Tuomarinkylässä nähdään juhannuksen jälkeen kaksi kantaesitystä. Lapsiperheiden iloksi Haltialassa seikkailevat Anna Härmälän lastenkirjojen hahmoista kaksi, kylärakit Jori ja Beiron, ja aikuisille on tarjolla absurdi komedia Uhanalainen mies, jossa lähdetään pelastamaan suomalaista miestä sukupuutolta.

– Haltiala ympäristöineen on niin hienoa ja idyllistä aluetta, että olisi kiva jotenkin aktivoida sitä vielä lisää. Tässä lähellähän ei kauheasti ole mitään tapahtumia, Helsingistä Haltialan naapuriin Tammistoon viitisen vuotta sitten muuttanut Hanhisuanto sanoo.

– Kävelen monta kertaa viikossa koiran kanssa Haltialan läpi luontopoluille, ja paikan kahvilasta on tullut ihan kantapaikkani.

Hanhisuanto on kirjoittanut ja dramatisoinut näytelmät itse. Kirjoittamisesta on kasvanut hänen suurin intohimonsa, vaikka näyttelijänäkin kokemusta on karttunut.

Vähän yli kolmekymppisen, Kemissä syntyneen miehen ura on lähes hengästyttävä. Siihen sisältyvät muun muassa näyttelijäntyöt Oulussa, Oulun kaupunginteatterissa esitetyn Oulun ylioppilasteatterin 45-vuotisjuhlanäytelmän kirjoittaminen ja uuden sirkuksen keskuksen Cirkon tuottajana työskentely samoin kuin ensemble-periaatteella toimivan Valtakunnanteatterin perustaminen ja kesäteatterin perustaminen Kemiin.

Kaiken rinnalla Hanhisuanto on tehnyt leipätyötään turvatekniikan parissa ja siirtyi äskettäin suuren turvallisuusalan yrityksen Prevent360:n projektikoordinaattoriksi.

Kirjoittamisen, ohjaamisen ja tuottamisen lisäksi hän pystyy teknisellä ammattitaidollaan huolehtimaan myös muun muassa valaistussuunnittelusta ja -toteutuksesta.

– Ei kesäteatteri muuten mahdollinen olisikaan, sillä taloudellisesti tulos on varmaan jotakuinkin plus miinus nolla, Hanhisuanto ennakoi.

Mutta ei teatterinperustaja voittoja haikailekaan.

– Halusin luoda mahtavaan miljööseen jotain yhteisöllistä, erityisesti lähialueiden ihmisten iloksi.

Molempien näytelmien rooleissa esiintyvät Kokkolan kaupunginteatterin näyttelijät Niko Karjalainen ja Tomi Turunen saavat kuitenkin työstään palkan.

– Olen säästänyt tätä varten rahaa ihan siltä varalta, jos katsojia ei tulisikaan. Mutta aika hyvin lipunmyynti näyttää jo käyvän, ohjaaja iloitsee.

Näytelmät Haltialassa

Osoite: Laamannintie 17, Hki.

Jori & Beiron – Me päätämme itse!

Näytelmä ystävyydestä, joka on dramatisoitu Anna Härmälän lastenkirjoista.

Jori kehittelee täydellistä mönjäkylpyä ja kypylää, jossa saisi köllötellä. Sekarotuinen Beiron haluaa osallistua koiranäyttelyyn.

11 esitystä ajalla 26.6.–23.7.

Uhanalainen mies

Komedia, joka ponnistaa vakavista aiheista, miehen kokemista ongelmista tämän päivän yhteiskunnassa.

10 esitystä ajalla 5.7.–22.7.

Lisätiedot ja liput (huhtikuun loppuun halvempi hinta): www.haltialankesateatteri.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu