Puheenaihe

Helsinkiin suunnitellaan isoa monitoimihallia – voimistelijoiden hartaasti toivoma hanke nytkähti eteenpäin

Uusi monitoimihalli sijoittuisi metsäalueelle Pirkkolan uimahallin ja nykyisen parkkialueen viereen. 

Kantakartta/Helsingin kaupunki

Helsinkiin saattaa tulla uusi monitoimihalli, jos suunnitelmat toteutuvat. Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta myönsi tiistaina aluevarauksen Pirkkolan uimahallin viereisestä metsästä Lattiaa Liikkujille ry:lle perustettavalle yhtiölle huhtikuun 2019 loppuun. Liki 9 000 neliön suuruiselle alueelle on aiemmin kaavailtu palloiluhallia.

Monitoimihalliin on tarkoituksena rakentaa noin 8 600 neliön suuruinen, 2-kerroksinen monitoimihalli, jossa olisi telinevoimistelusali, rytmisen voimistelun sali, kolme koripallokenttää ja 3 x 3 kenttä, salibandykenttä, kolme padelkenttää, kaksi tanssisalia ja tatami. Lisäksi halliin rakennettaisiin neuvottelutiloja, varastoja ja pukuhuoneita.

Hallin rakentamisessa yhteistyökumppaneina ovat Pohjois-Haagan yhteiskoulu PHYK ja voimisteluseurat Elise ry ja Suomen Taitovoimistelu Klubi ry. PHYK, jossa toimii liikuntayläaste ja urheilulukio, vastaisi hallin päiväkäytöstä ja yhteensä noin 1 700 harrastajan voimisteluseurat Elise ja STVK saisivat kipeästi kaivattua lisätilaa.

STVK:n puheenjohtaja Hannu Sipilä kertoi Helsingin Uutisille voimistelun pitkään kestäneistä tilaongelmista tammikuussa.

– Positiivinen uutinen on se, että olemme seurana mukana pääasiassa yksityisellä rahoituksella Helsinkiin toteutettavassa hallihankkeessa, jossa olisi tilaa telinevoimistelulle sekä rytmiselle voimistelulle, Sipilä sanoi tuolloin.

Kyseinen hanke on tulossa siis Pirkkolaan.

Hallin alustava kustannusarvio on 12 miljoona euroa, joka koostuu kaupungin lainasta, pankkilainasta, yhdistyksen omasta pääomasta tai vastaavasta ja opetus- ja kulttuuriministeriön tuesta. Suunnitteluvaraushakemuksessa mainitaan, että kaksi yksityishenkilöä olisivat myös rahoittamassa hanketta säätiöiden kautta.

Halli voitaisiin saada käyttöön vuoden 2020 aikana. Hanke parantaa paitsi voimistelijoiden tilannetta myös harrastusmahdollisuuksia palloilulajeissa.

Varaushakemus toteaa, että Elisen oma voimistelukanveesi on sijoitettuna Kisakallioon Lohjalle, koska pääkaupunkiseudulla sille ei ole kiinteää paikkaa.

STVK:n osalta puolestaan kerrotaan, että Kisahallin ja Liikuntamyllyn ahtauden takia vuoroista tulee jopa eri seurojen kesken riitaa.

Kumpikin seura toteaa, että nykytilanne ei mahdollista toiminnan laajentamista, vaikka tulijoita olisi.

Kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre kertoo Helsingin Uutisille, että suunniteltu monitoimihalli vastaa kokoluokaltaan esimerkiksi Talin jalkapallohallia. Liikuntamyllyn liikuntatilat ovat jonkin verran isommat, siellä tilaa on 12 000 neliötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Telinevoimistelun tilapula jatkuu Helsingissä – onko näistä hankkeista apua?23.1.2018 19.10
Neliraajahalvaantunut Jari Mönkkönen puhuu turvallisen trampoliinihyppelyn puolesta: "En halua, että yksikään nuori joutuu kokemaan tämän kohtalon"31.1.2018 17.22
Halvaantunut huippuvoimistelija Jari Mönkkönen voi liikuttaa nyt vain päätä ja hartioita – hänellä on vakava viesti suomalaisille29.8.2017 06.47
Innokkaita joudutaan jo käännyttämään ovelta – telinevoimistelun suosio kasvoi 80 prosenttia kolmessa vuodessa22.3.2017 18.35
Volkova ei ollut ainoa! Myös koko rytmisen voimistelun maajoukkue lopetti uransa19.10.2016 13.36
Arabianrantaan uusi telinevoimistelukeskus Arcadahallen15.12.2014 15.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu