Puheenaihe

Kuningasidealta loistava kunnianosoitus helsinkiläisravintolalle, jossa yhtyeen tarina alkoi – bändin menestys näkyy ruokapaikan seinillä

MUSIIKKI Kuningasidean pojat kokevat, että heidät lokeroidaan liian helposti letkeäksi pop-yhtyeeksi.

Kuningasidea muistuttaa, että yhtyettä ei kannata lokeroida letkeän popin lähettilääksi.

Hemmo Rättyä

Enemmän duoo ku sooloo -kappale esitteli Suomelle vuonna 2012 Kuningasidean. Letkeän hippikommuunin, joka soittaa kevyttä hyväntuulista musiikkia.

Paitsi että kuten maailmakaan, myöskään Kuningasidea ei ole ihan niin mustavalkoinen. Kepeän kesähitin sijaan yhtye julkaisi helmikuussa Ootsä olemassa -kappaleen, jossa pohditaan läheisen ihmisen poislähtemistä. Mitä tapahtuu, kun jotakuta ei enää ole?

Kaikki ei aina ole enemmän duoo ku sooloo."

Bändiä satunnaisesti seuranneille hieman synkeä lähtökohta kappaleeseen saattaa tulla yllätyksenä, mutta yhtyeen jäseniä lokerointi lähinnä huvittaa.

– Meiltä aika usein odotetaan, että milloin tulee se kesäisen letkeä biisi. Meidän koko uralla on tullut ehkä yksi sellainen. Oikeasti meidän kappaleet ja tyylilajit hyppivät todella laidasta laitaan, yhtyeen laulaja ja räppäri Pole toteaa.

– Nykypäivänä voi tehdä mitä vaan ja liikkua genrerajojen ulkopuolella. Se on meille tärkeää. Esimerkiksi tästä kappaleesta on tullut aika paljon hyvää ja yllättävää palautetta kollegoilta, jotka eivät aiemmin ole meidän tekemisiä juuri kommentoineet, toinen laulaja Väinö Wallenius komppaa.

Kuningasidea perustettiin vuonna 2009 Helsingin Käpylässä sijaitsevalla Käpygrillillä. 11-henkinen kokoonpano näkyykin yhä näkyvästi ravintolassa.

– Meillä on tavoitteena tuoda kaikki kultalevyt ja palkinnot sinne seinille, Wallenius naurahtaa.

Yhtyeen elinkaaren pituus on merkittävä ottaen huomioon sen jäsenten määrän. Polen ja Walleniuksen mukaan pitkän iän salaisuus perustuu siihen, että asiat tehdään rennon asiallisesti.

– Saatamme välillä pitää pitkiäkin taukoja toisistamme kun huomataan, että toisen naama alkaa ketuttaa, Pole nauraa.

– On kuitenkin maailman parasta kun pääsee kavereiden kanssa ulos ja kiertämään. Asiat tehdään yhdessä ja ryhmässä. Keikkamatkoilla saatetaan esimerkiksi käydä pelaamassa porukalla futista.

Yhteishenkeä pian tarvitaankin, sillä kokoonpano julkaisee kesän aikana uuden levyn. Luvassa tulee olemaan vaihtelevia tunnetiloja.

– Eletty elämä näkyy. Kaikki ei aina ole enemmän duoo ku sooloo, Wallenius heittää.

– Tarkoitus ei ole kuitenkaan lähteä negistelemään. Ikävät ja surullisetkin asiat voi kertoa kauniisti. Tulossa on genrerajoista vapautunut kunnianhimoinen pop-levy. 

Kuningasidea

Helsinkiläisyhtye, joka koostuu 11 jäsenestä.

Perustettiin Käpylässä vuonna 2009. Bändin ensimmäinen levy ilmestyi vuonna 2012.

Jäsenistä löytyy kaksi veljesparia. Rumpali Arttu ja kitaristi Jalo ovat kaksoset ja trumpettia soittava Johannes on pasunisti Kalle-Pekan pikkuveli.

Solistit Väinö ja Pole ovat Teflon Borthers -yhtyeen Pämppää-hitin takana.

Uusi levy ilmestyy kesän aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu