Makumaailma

"En voi edes vertailla roomalaista ja napolilaista pizzaa keskenään" – Uusi pizzeria Helsinkiin

Luca Platania.

_

Pizzataiteilijaksi tituleerattu Luca Platania avaa maaliskuun loppupuolella Lauttasaareen pääkaupunkiseudun ensimmäisen nimeään kantavan napolilaishenkisen ravintolan.

Pizzeria Luca avautuu 20. maaliskuuta Lauttasaaren kauppakeskus Lauttikseen Pizzariumin tilalle.

Suomalainen voisi ajatella, että pizza kuin pizza."

Platania on Roomasta kotoisin oleva pizzamestari, joka on aiemmin rakentanut kotikaupungilleen tunnusomaisesta levypizzasta suositun Pizzarium-ketjun Suomeen. Hän jatkaa uuden ravintolansa kanssa kutsumustaan tuoda aito artesaanipizzaelämys mahdollisimman monen ulottuville.

Ensimmäinen Pizzeria Luca avattiin Tampereelle viime syksynä.

Pizzeria Luca on Platanian kunnianosoitus maailman ensimmäisestä pizzeriastaan tunnetulle Napolille, jossa pizzaan ja sen nauttimiseen suhtaudutaan eri tavalla kuin Roomassa.

– Pääsimme roomalaistyylisen Pizzariumin kanssa esittelemään suomalaisille sormin syötävän roomalaisen levypizzan, joka alun perin kehitettiin kiireisten kaupunkilaisten evääksi. Nyt pääsen nimikkoravintolassani toteuttamaan pitkäaikaista unelmaani myös toisenlaisesta, täysin erilaista genreä edustavasta rauhallisesta pizzanautinnosta. Vaikka suomalainen voisi ajatella, että pizza kuin pizza, en voi edes vertailla roomalaista ja napolilaista pizzaa keskenään, täsmentää Platania.

Aitoa napolilaista pizzataikinaa kohotetaan yleensä vain puoli vuorokautta ja pizzan paistoaika korkealämpöisessä puu-uunissa on huomattavan lyhyt, vain minuutin.

– Tämä jättää pizzan mielestäni hieman raskaaksi, minkä vuoksi sovellankin rohkeasti eri koulukuntien oppeja kohottamalla Pizzeria Lucan taikinoita vähintään kolme vuorokautta. Se tuo pohjaan keveyttä ja helpon sulavuuden.”

Perinteikkään puu-uunin sijaan Lauttasaaren Pizzeria Luca saa ensimmäisenä suomalaisravintolana käyttöönsä jopa 480 asteeseen lämpiävän Scugnizzonapoletano-sähköuunin.

Pizzeria Lucan listalta löytyy pizzojen lisäksi myös salaatteja, mutta ravintolan kaikki muut ruoat ovat nivottu Lucan tavaramerkiksi muodostuneeseen, kolme vuorokautta nousseeseen taikinaan ja sen monipuoliseen käyttöön.

Alkupaloiksi tulee tarjolle napolilaisia pizzettoja, eli friteerattuja pikkupizzoja. Jälkiruokaversion pizzettat ovat puolestaan saaneet päälleen Nutella-hunnun. Listalta löytyy myös vegaanipizzoja, luomuviinejä ja cocktaileja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu