Puheenaihe

Poliisi ojentaa koiranomistajia poikkeuksellisen suoraan – "...tai sitten pitää hoivavietti suunnata hamstereihin"

Pääkaupunkiseuduila sattuu viikkottain tapauksia, jossa koirat saavat puremavammoja. Kaikki tapaukset eivät tule poliisin tietoon.

Sirpa Repo

Koirakuri puhuttaa joka puolella Suomea ja erityisesti silloin kun jotain ikävää sattuu. Pääkaupunkiseudulla huomiota on herättänyt Vantaan Rajakylässä maaliskuun alussa sattunut tapaus, jossa rottweiler karkasi koirapuistossa omistajaltaan ja hyökkäsi pikkukoiran kimppuun. Korva kuoli eläinsairaalassa vammoihinsa.

Myös Hämeessä koirien ja koiranomistajien välit ovat kuumentuneet.

Hämeen poliisin rikoskomisario Ville Hahl on tehnyt harvinaisen ulostulon ja tylyttää koiranomistajia kunnolla.

– Valitettavasti poliisi on kohdannut koiranomistajia, joiden eläinhoivavietti tulisi suunnata ennemminkin hamstereihin, eikä lähes metrin korkuisiin bodareiden näköisiin koiriin, tykittää Hahl poliisin tiedotteessa.

Hahlin mukaan yleisimmin poliisille ilmoitetaan siitä kun koira on omistajansa pihalla vapaana ja ilman valvontaa olevaa koiraa ei ole opetettu sietämään viereisillä kaduilla ulkoilutettavia toisia koiria tai niiden taluttajia. S

en seurauksena koira hyökkää pihalta ihmisen tai toisen koiran kimppuun. Joskus myös koiran haltija tarkoituksellisesti ulkoiluttaa koiraansa vapaana ja se hyökkää toisen koiran tai ihmisen päälle.

Lisäksi on tapauksia, jossa aggressiivinen koira on talutushihnassa, mutta taluttaja ei hallitse koiraa ja tällöin koira karkaa hihnoineen toisen koiran tai ihmisen kimppuun.

– Yhdessä tapauksessa ilmoittajana oli ärhentelevän koiran haltija. Miehen koira oli vapaana ollessaan käynyt uhittelemassa ja näyttämässä hampaitaan naapuritontilla olevalle miehelle. Mies oli ilmoittanut koiran haltijalle, että "mikäli koira ei ala pysymään omalla tontillaan ja se vielä kerran tulisi hän tontille rähisemään, niin hän ampuu koiran ja naulaa koiran naulapyssyllä omistajansa talon seinään kiinni, kirjoittaa Hahl.

Hahl muistuttaa, että koiran vapaana pitäminen taajama-alueella ei ole sallittua ja kouluttamattoman kymmeniä kiloja painavan koiran paikka ei ole vapaana ja valvomattomana omistajansa pihalla.

Poliisi muistuttaa, että koiranomistaja vastaa koiransa muille eläimille tai ihmisille aiheutuneista vahingoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koiranomistajan painajainen Vantaalla – Yle: Iines-koira joutui rottweilerin suuhun ja kuoli 14.3.2018 08.20
Rottweiler puri miestä lonkasta ja ravisteli – oikeus pelasti lopetettavaksi määrätyn koiran 6.7.2017 07.20
Aggressiivinen rottweiler puhuttaa taas – ”Vain rikosilmoitus auttaa”8.8.2013 16.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu