Puheenaihe

"Tutkimukset koskevat koko rakennusta" – Sisäilman vuoksi remontoidulla terveysasemalla oireillaan taas

Kannelmäen terveysasemalla oleva Huslabin laboratorio on sulkenut ovensa toistaiseksi. Sisäilmatutkimukset rakennuksessa ovat käynnistymässä.

Arja-Riikka Nikkilä / arkisto

Kannelmäen terveysaseman yhteydessä oleva Huslabin laboratorio on suljettu sisäilmaongelmien selvittämisen vuoksi.

– Olemme vuokralla terveysaseman tiloissa ja koska työntekijämme alkoivat oireilla, päätimme sulkea laboratorion. Laboratoriomme tilat sijaitsevat rakennuksen päädyssä, selvittelemme nyt mikä tilanne sisäilman osalta on, kertoo Huslabin prosessivastaava Risto Hilla.

Kannelmäen laboratorion asiakkaat voivat käydä missä tahansa Huslabin toimipisteessä, kuten laboratorion sulkemisesta kertoneessa tiedotteessa suositellaan asioimaan ensisijaisesti Huslabin Myyrmäen, Tullinpuomin, Kampin tai Kalasataman toimipisteissä.

Marevan-hoidossa olevat voivat edelleen tulla inr-näytteisiin maanantaista torstaisin kello 12–13 Kannelmäen terveysaseman huoneeseen 29.

– Maaliskuun loppupuolella meillä on palaveri sisäilmatilanteen tiimoilta kiinteistön, Helsingin kaupungin ja Husin edustajien kanssa, Hilla jatkaa.

Työntekijämme alkoivat oireilla, päätimme sulkea laboratorion."

Kannelmäen terveysasemalla tehtiin kymmenisen vuotta sitten perusparannus muun muassa ilmanvaihdon korjaamiseksi, minkä tarkoituksena oli parantaa sisäilman laatua. Remonttia tehtiin myös Huslabin käyttämässä laboratorio-osassa.

Kaustisenpolku 6:ssa sijaitseva terveysasemarakennus on valmistunut vuonna 1975 alun perin tekstiilitehtaaksi, rakennus saneerattiin terveysasemakäyttöön vuonna 1978.

Jo ennen laajaa kymmenen vuotta sitten tehtyä remonttia rakennuksessa on tehty eräitä korjaus- ja kunnostustöitä.

– Vielä ei pystytä ottamaan kantaa mahdollisiin sisäilmaan vaikuttaviin haittatekijöihin, koska sisäilmatutkimukset ovat vasta käynnistymässä. Tutkimukset koskevat koko rakennusta, sanoo sisäilma-asiantuntija Anna Keskinen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Terveysasema avautui viimeisen suuren remontin jälkeen syyskuussa 2008.

– Remontin kustannukset olivat pyöristettynä 2,3 miljoonaa euroa. Suomessa monesti niin uudis- kuin korjauskohteissakin noudetaan lähes poikkeuksetta Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja eli YSE-ehtoja. Ehtojen mukaan urakoitsija vastaa osapuolten sopiman ajan siitä, että urakan lopputulos on urakkasopimusten mukainen, Keskinen jatkaa.

YSE:n mukaan takuuaika on kaksi vuotta urakan vastaanotosta, elleivät osapuolet toisin sovi.

– Helsingin kaupunki pääasiallisesti noudattaa YSE:n mukaisia takuuaikoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu