Tuusulanväylällä käynnistyy remontti – vuonna 2025 liikennettä on jo yli 100 000 ajoneuvoa vuorokaudessa

Liikenneviraston julkaisema karttakuva.

Liikennevirasto

Tuusulanväylällä Torpparinmäen kohdalla alkavat maaliskuussa muutostyöt, jossa rakennetaan busseille vaihtopysäkit Yhdyskunnantien tuntumaan sekä tarvittavat kaistajärjestelyt.

Uusilta pysäkeiltä rakennetaan jalkakäytävät Tuomarinkylänpolulle ja Yhdyskunnantielle. Tämä mahdollistaa vaihdon Tuusulanväylän ja katuverkon bussilinjojen välillä. Yhdyskunnantietä liikennöi Vuosaaren ja Myyrmäen välinen runkolinja 560, joten hanke parantaa myös pääkaupunkiseudun poikittaisia joukkoliikenneyhteyksiä.

Lisäksi Tuomarinkylän liittymän risteyssiltaa ja Torpparinmäen alikulkukäytävää levennetään, nykyiset sillat peruskorjataan ja alueen melusuojauksia parannetaan.

Rakentaminen edellyttää työnaikaisia liikennejärjestelyitä, kiertoteitä ja nopeusrajoitusten alentamista. Tavoitteena on kuitenkin, että työmaan kohdalla on käytössä kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin.

Rakentaminen keskiteään kesään, jotta haittoja syntyisi vähemmän. Melua aiheuttavat työt, kuten louhinnat, keskitetään päiväsaikaan.

Työt jatkuvat lokakuun loppuun. Rakennustyöt viimeistellään keväällä 2019.

Tuusulanväylä on liikennemäärältään yksi vilkkaimmista sisääntuloväylistä Helsinkiin ja merkittävin yhteys Helsinki–Vantaan lentoasemalle. Liikennemäärät Tuusulanväylällä kasvavat jatkuvasti. Arvion mukaan vuonna 2025 Tuusulanväylää liikennöi yli 100 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

3,5 kilometrin matkalle jopa kuusi uutta valvontakameraa – Kaaharit halutaan kuriin Tuusulanväylällä"Suunnitellaako tällaista missään muualla maailmassa?" – Helsingin aie kaventaa reittiä lentoasemalle saa kipakkaa arvosteluaHelsingin tärkeän sisääntulokadun suunnitelmista äläkkä – näin vastaa kaupungin projektipäällikköMäkelänkadulta halutaan poistaa yksi autokaista – pyörätiet tarvitsevat tilaaIlmansaasteita mitataan Mäkelänkadulla – ennakoi kaupunkibulevardejaTätä on kaupunkibulevardi käytännössä: 14 liikennevalot ja punainen aaltoTäystyrmäys Helsingille: Kaupunkibulevardit ja Keskuspuiston nakertaminen nurin oikeudessa