Kulttuuri

Ressu julkaisee pian uutta musiikkia – lue tuore haastattelu

MUSIIKKI Turkulainen laulaja- ja biisintekijäkonkari lähtee pitkästä aikaa myös soolokiertueelle.

Yksi kysymys liittyy Ressuun.

Teemu Nurmi

Ressu Redford palaa sooloartistiksi sekä lavalla että levyllä. Mies julkaisee uutta musiikkia jo mahdollisesti kuluvan vuoden aikana ja starttaa jo vapunaattona kiertueelle kotikaupungistaan Turusta. Kiertue juhlistaa samalla Ressun 35-vuotiasta uraa.

Ressu sanoo aloittavansa ikään kuin uuden uran. Levy-yhtiön kanssakin rakennetaan aivan uutta asiaa eikä Ressu ole käynyt soolokeikoilla kymmeneen vuoteen. Mies on sen ajan kiertänyt lavoja Jussi Rainion kanssa.

– Ajatus soolouralle palaamisesta on muhinut mielessäni pitkään. Minulla ja Jussilla on hieman erilainen musiikkimaku, joten oli luonnollista, että jos haluan tehdä uutta musiikkia, minun pitää tehdä sitä sooloartistina. Voimme ihan hyvin palata Jussin kanssa duoksi vielä joskus myöhemmin, Redford toteaa.

Hän kertoo uuden materiaalin olevan modernia, suomenkielistä poppia, jota ei kuitenkaan voi lokeroida yhden tyylisuunnan musiikiksi. Biisien tekeminen on alkuvaiheessa. Yksi niiden työstämistavoista on nykyään kovin suosittu co-write sessions, jossa useampi lauluntekijä rakentaa kappaleita kimpassa.

– Olen tehnyt urallani hurjasti kappaleita yksin, mutta tykkään tästä yhdessä kirjoittamisestakin todella paljon, Ressu kertoo.

Hän lähtee keikoille peräti kahdeksan hengen bändillä. Yleisölle tarjoiltava kattaus tulee olemaan suurimmat hitit -kaltainen. Ressu muistuttaakin, että vaikka uutta musiikkia valmistuu pitkin vuotta, ei keikalla kannata soittaa sitä hirvittävän paljon yhdellä kertaa.

– Jos artistilla on vanhoja hittejä, pitää yleisölle soittaa niitä eli sitä, mitä ihmiset haluavat. Muistan pettyneeni joskus David Bowien konsertissa, kun mies ei soittanut yhtäkään suurimmista hiteistään, ja toisaalta Bruce Springsteen esitti kaikki biisit, joita yleisö todellakin odotti.

Ressun keikoilla kuullaan pääasiassa hänen soolotuotantoaan, mutta myös Bogartia, Sound of R.E.L.S.:iä sekä vuonna 2016 yksi Spotifyn kuunnelluimmista suomalaiskappaleista ollut Teflon Brothersin Hubba bubba.

Ressun tämän vuoden keikkoja on toistaiseksi julkistettu 15, mutta listaan tulee täydennyksiä myöhemmin.

Ressu Redford

Oikealta nimeltään Esa Mäkelä.

Syntynyt 1961 Turussa.

1980-luvulla erittäin suositun Bogart Co:n laulaja.

Siirtyi soolouralle 1980-luvun lopussa.

Perusti 1990-luvun puolivälissä Sound of R.E.L.S.:n Suzie Aldabbaghin ja Bogart Co.:n yhtyekavereidensa kanssa.

Tunnetuimmat kappaleet All the best girls ja Princess (Bogart Co), Raising My Family (Sound of R.E.L.S.), Kuka on se oikea, Älä mee, Kato mitä sä teit, Laulussa on helppo rakastaa, Jos vielä oot vapaa, Taas aurinko nousee (sooloura).

Tehnyt runsaasti lauluja muille artisteille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu