Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Hurja luku Kelasta: Viime vuonna 6 770 000 liitettä vain yhteen tukimuotoon

KELA   Viime vuoden aikana toimeentulotuen asiakkaat toimittivat Kelaan lähes 6,77 miljoonaa liitettä.

Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Jo 64 prosenttia toimeentulotuen asiakkaista valitsee verkkoasioinnin paperihakemuksen sijaan. Verkkoasioinnin suosio kasvoi vuodessa nopeasti. Perustoimeentulotuki siirtyi kunnilta Kelan tehtäväksi viime vuoden alussa. Kelaan saapuu viikoittain yli 21 000 toimeentulotuen hakemusta verkon kautta. 

– Tämä osoittaa, kuinka toimiva ja asiointia helpottava kokonaisuus Kelan verkkopalvelu on. Myös liitteet on mahdollista toimittaa verkossa. Liitteeksi riittää kännykällä otettu selkeä kuva, kertoo yksikön päällikkö Sami Koponen Kelan tiedotteessa.

– Toimeentulotuessa liitteitä on muita etuuksia enemmän. Viime vuoden aikana toimeentulotuen asiakkaat toimittivat Kelaan lähes 6,77 miljoonaa liitettä. Kuitit ja laskut kulkevat kätevästi verkossa.

– Verkossa toimitetut hakemukset ja liitteet ovat saman tien perillä Kelassa, eikä postin kulkua tai paperien skannausta tarvitse odotella.

Asiointipalveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kelan verkkosivuilla on myös laskuri, jonka avulla asiakas voi arvioida, onko hän oikeutettu toimeentulotukeen ja paljonko sitä voi saada. Koponen muistuttaa, että laskurin lopputulos on aina arvio, eikä se vastaa välttämättä lopullista päätöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu