Kulttuuri

Sunrise Avenue päätti kiertueensa kotihalliin

Samu Haber.

Kari Martiala

Samu Haberin luotsaaman Sunrise Avenuen koko maaliskuun menestyksellisenä jatkunut Heartbreak Century Tour 2018 -kiertue päättyi eilen illalla yhtyeen kotihallin, Hartwall Arenan lavalle. Yleisö toivotti bändin lämpimästi tervetulleeksi, Arena oli loppuunmyyty ja yleisöä oli paikalla peräti 11 500.

Bändin rundi sujui jo tuttuun tyyliin, paljon loppuun myytyjä keikkoja ja innokkaita faneja eri puolilla Eurooppaa.

– On kiva lopettaa kiertue kotihalliin, kun meillä on ollut niin upea maaliskuu Euroopassa. Täällä on paikalla mutsit ja faijat, naapurit ja puoli SM-liigaa, Haber kuvaili tunteitaan yleisölle.

Hittibiisit ja onnistuneet tv-esiintymiset ovat kasvattaneet ja laajentaneet yhtyeen yleisöä, Arena täyttyi kaikenikäisistä, ehkä vain kaikkein nuorimmat näyttivät puuttuvan joukosta. 

Arenan keikalla kuultiin erityisesti bändin uuden Heartbreak Century -albumin biisejä, sekä tietysti parhaat edellisten albumien iskusävelmät, kuten Unholy Ground, Lifesaver, Forever Yours, Fairytale Gone Bad ja Hollywood Hills. Uuden albumin laulut tuntuivat sujahtavan luonnollisesti settiin ja esimerkiksi Flag ja Point Of No Return innostivat yleisön laulamaan ja tanssimaan mukana. 

Keikka alkoi hieman vaisusti, Haberin laulu tuntui tavallistakin karheammalta, olisiko kiireinen kiertuelämä rasittanut ääntä. Konsertin loppua kohden ääni kuulosti kuitenkin jo paremmalta ja sen myötä myös Haberin poikamainen charmi pääsi paremmin oikeuksiinsa. Erityisen hyvän vastaanoton sai Vain elämää -sarjasta tuttu versio Irinan Hiljaisuus-laulusta.

– Hiljaisuus on kovin kovin rakas laulu ja siksi halusin esittää sen Vain elämää -ohjelmassa. Kaverit suostuivat siihen, että esitämme laulun Suomessa tämän yhden kerran, Haber jutusteli yleisölle.

Hän tulkitsi laulun koskettavasti ja siitä tuntui välittyvän myös omakohtainen lataus.

Bändi säesti Haberia energisesti ja tarkasti, keskittyen soittamaan juuri sen mitä pitikin. Kosketinsoittaja Osmo Ikosta lukuun ottamatta kukaan ei yltynyt sooloiluun, vaan pitäydyttiin levyiltä tutuissa sovituksissa, psykedeelistä Forever yours -laulua lukuun ottamatta. Komppiryhmä Sami Osala rummut ja Raul Ruutu basso loivat hyvin potkivan perustan kitaristi Riku Rajamaan ja Haberin kitaroinneille. 

Teksti ja kuvat Kari Martiala

Sunrise Avenue, Hartwall Arena 23.3.2018. Setlist:
1. Prisoner in Paradise
2. Beautiful
3. Unholy Ground
4. Little Bit Love5. I Help You Hate Me
6. Hurtsville
7. Heartbreak Century
8. Neve Let Go
9. Flag
10. Lifesaver
11. Question Marks
12. Hiljaisuus (Irina cover)
13. I don´t Dance
14. Afterglow
15. Forever Yours
16. Let Me Go
17. Point Of No Return
18. Fairytale Gone Bad

Encore:
19. Home
20. Hollywood Hill

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu