Puheenaihe

Suomen suurin naistentautien poliklinikka aloittaa Helsingin Ruoholahdessa heti pääsiäisen jälkeen

Viimeisetkin HUSin toiminnot Kätilöopiston sairaalassa päättyvät tämän viikon aikana. Sairaala suljetaan sisäilmaongelmien vuoksi.

Päivi Tuovinen

Kätilöopiston sairaala tyhjenee lopullisesti HUSin toiminnoista, kun naistentautien poliklinikka muuttaa Helsingin Ruoholahteen. Toiminta uusissa tiloissa, osoitteessa Itämerenkatu 5, käynnistyy heti pääsiäisen jälkeen tiistaina, kolmas huhtikuuta.

– Mikään muu ei muutu kuin osoite. Potilaat, jotka aikaisemmin ohjattiin Kätilöopistolle, tulevat nyt Ruoholahteen muutaman kilometrin päähän, linjajohtaja Aila Tiitinen kertoo.

Poliklinikka toimii ajanvarauksella. Potilaat tarvitsevat myös lääkärin lähetteen.

Naistentautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erilaisten gynekologisten ongelmien kuten vuotohäiriöiden, alavatsakipujen sekä kudos- ja solumuutosten vuoksi hoitoon hakeutuvia naisia. Niin ikään klinikalla hoidetaan polikliinisesti tehtäviä raskaudenkeskeytyksiä.

– Naistentautien hoito on muuttunut viime vuosina. Osastohoidon tarve on vähentynyt, kun monia asioita voidaan hoitaa polikliinisesti. Tästä esimerkkeinä ovat raskaudenkeskeytysten ja keskenmenojen polikliiniset hoidot, Tiitinen sanoo.

Naistentautien poliklinikalla on vuosittain noin 26 000 käyntiä. Naistentautien päivystys sijaitsee Naistenklinikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sisäilmaongelmaisesta Kätilöopistosta siirretty kalusteita Naistenklinikalle – "Satojen tuhansien eurojen edestä omaisuutta jää silti hyödyntämättä"2.11.2017 16.22
Peruskorjaus alkaa – Naistenklinikalle 28 uutta perhehuonetta11.10.2017 07.40
Hus lupaa: potilashotelli aukeaa lokakuussa – 20 huonetta Naistenklinikalla synnyttäneiden käyttöön29.8.2017 18.52
Naistenklinikan sisäilmatutkimukset valmistuivat: Välipohjissa mikrobivaurioita – Hus: "Ei suuria ongelmia"22.8.2017 16.24
Helsingin synnytykset keskitetään Naistenklinikalle – "Synnyttäjiä ei jatkossakaan ohjata Hyvinkäälle"27.4.2017 15.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu