Puheenaihe

Vandaalit sotkivat Vantaan hiihtolatuja – Epäily: yksi mönkijöistä kuuluu Puolustusvoimille

Ajelu useammalla mönkijällä tuotti eilen Vantaalla ikävää jälkeä laduille. Kuvituskuva.

ESM arkisto

Vantaan Petikossa harmiteltiin eilen käsittämätöntä toimintaa: useat silminnäkijät todistivat neljän tai viiden miehen mönkijäjonon särkevän renkaillaan maastossa härskisti latuja.

Ladut ovat nyt ajelun seurauksena vaurioituneet pitkältä matkalta pahemman kerran.

– Asialla oli puolenkymmentä ilmeisesti varttuneempaa miestä, jotka aiheuttivat aikamoisia vaaratilanteita, sillä mönkijät ajoivat pitkiä matkoja täysin vastakkaiseen suuntaan kuin hiihtäjät. Myös vauhtia oli silminnäkijöiden mukaan jopa 50–60 kilometriä tunnissa, kertaa tapahtunutta Länsi-Vantaan ulkoliikuntapaikkojen kenttämestari Arto Partio.

Partion mukaan latuja on tuhoutunut Vantaalta Espoon puolelle saakka. Mönkijöiden renkaat ovat kuopineet maasta multaa laduille, joten voi olla vaarallista, jos hiihtäjät saapuvat paikalle vauhdikkaasti.

– Uskon kuitenkin, että näiden mönkijämiesten jäljille päästään, sillä silminnäkijät ovat saaneet ainakin kahden mönkijän rekisteritunnukset talteen, Partio kertoo.

Sosiaalisessa mediassa aktiiviset ovat jo selvittäneet rekisterikilpien haltijoita. Partio kertoo kuulleensa, että toinen rekisterikilvistä olisi kuulunut Puolustusvoimille.

– Jos näin on, se on aika erikoista, sillä Puolustusvoimilla ei pitäisi olla Petikossa mitään harjoituksia käynnissä. Ja vaikka olisikin, eivät armeijan miehet tällä tavalla latuja rikkoisi. Tokihan rekisterikilpi voi aina olla myös anastettu.

Mönkijämiesten edesottamuksista ollaan tekemässä poliisille ilmoitusta ilkivallasta. Tapaus ei ole suinkaan ainoa laatuaan, sillä Vantaalla on latuverkkoa sotkettu kuluneena talvena aiemminkin. Lisäksi Espoossa on ajeltu laduilla muun muassa Volvoilla.

– Pahinta tällaisessa toiminnassa on se, että näistä tosiaan koituu ikäviä vaaratilanteita. Jos joku loukkaantuu, jälki voi olla rumaa ja seuraukset syyllisille sitten sen mukaisia, Partio muistuttaa.

Petikon tapahtumista kertoi ensin Iltalehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu