Puheenaihe

Kasmir haluaisi kovasti tulla isäksi – "Sydän pakahtuu, kun näkee kavereiden lapsia"

HENKILÖ Kasmir toimi hevibändin laulajana ennen Vadelmavene-hittiään.

Kasmirilla on syytä hymyyn. Ura on hyvässä vauhdissa ja takana on onnistunut Vain Elämää -kokemus

Toni Tervo

Laulaja Kasmir on 33-vuotiaana saavuttanut paljon.

On hittejä, tv-esiintymisiä, keikkakesiä ja menestystä. Nyt mies myöntää, että ajatukset ovat alkaneet vaeltaa myös asioihin, jotka eivät liity omaan uraan.

Jos laulajalta kysyttäisiin, jaloissa pyörisi pian pieniä Kasmireita.

– Minulla on kaksi niin sanotusti käymätöntä rajaseutua, jotka haluaisin vielä kokea. Ensimmäinen on vanhemmuus. Olen 33-vuotias ja siinä iässä, että kaverit ympärillä ovat saaneet lapsia. Kyllähän sitä sydän pakahtuu, kun heidän kanssaan näkee sitä meininkiä. Tulee sellainen välähdys omasta tulevaisuudesta. Minulla oli itsellä tosi hyvä perhe ja hyviä muistoja. Pikkusisko oli tärkeä kasvaessa, joten kyllä kaksi lasta olisi aika hyvä, muusikko fiilistelee.

– Toinen on ravintolan perustaminen. Minulla on jo konseptikin vähän mielessä, mutta katsotaan sitten milloin aika olisi sille oikea.

Vauva-haaveiden lisäksi Kasmirilla on nyt muutakin sulateltavaa. Ensi syksynä Suomen kansa näkee hänestä hiukan pintaa syvälle, sillä on artistin vuoro vierailla huippusuositussa Vain Elämää -ohjelmassa.

– Minua on kyselty siihen jo aiemmin, mutta nyt alkoi tuntua, että voisi. Minulla on kuitenkin muutama levy jo alla ja annettavaa kauden muille artisteille. Olisihan se vähän hölmöä ollut mennä sinne pelkällä Vadelmaveneellä. Yksi esittää sen ja muut ovat sillain ööö..., Kasmir naurahtaa.

– Kun kuulin keitä on mukana, tiesin, että kaudesta tulee hyvä. Aki Tykin ja Arttu Wiskarin kanssa tunsimme hiukan entuudestaan ja purimme usein päivää yhdessä illalla viinipullon kanssa. Danny taas vei sydämen. Hän halusi aina nostaa maljaa. Joka tilanteessa. Siitä tuli vähän sellainen sisäpiirin vitsi ja viikon lopuksi perustimme Vapaat Maljat Ry:n. Toivottavasti tämä kaikki näkyy telkkarissa.

Kasmirin mukaan henki tuotannossa oli kautta linjan todella hyvä, vaikka ohjelmassa koettiin muun muassa Terhi Kokkosen ennenaikainen kotiinlähtö.

– En lähde Terhin asioita sen enempää kommentoimaan, mutta hänen lähtönsä oli sääli. Ihmiset kokevat asiat eri tavalla ja kaikki ei sovi kaikille, laulaja pyörittelee.

Kasmir tuli tutuksi nimenomaan Vadelmavene-hitistään, mutta harva tietää miehellä olleen jo ennen sitä pitkä musiikkiura. Siihen mahtui muun muassa pätkä hevibändin solistina.

– Nykytilanteen huomioon ottaen se kuulostaa varmaan aika mielenkiintoiselta urakehitykseltä. Kiinnostuin yläasteikäisenä nu-metallista ja parin kaverin kanssa perustimme Collarbone-yhtyeen. Julkaisimme sen kanssa levyjäkin, joista olemme varmasti yhä pystyssä levy-yhtiölle, artisti nauraa.

– Se oli hyvä koulu ja opetti nöyryyttä. Kun on raahannut Ähtärissä pakkasessa kamoja keikalle, jossa oli viisi ihmistä katsomossa, oppii arvostamaan Ruisrockin rantalavaa. Jos ei tunne historiaani, voi helposti ajatella, että mikä helppoheikki sieltä tuli ja teki biisin Hangosta. Noinko helppoa sen on? Minulla on kuitenkin takanani 10 vuotta bändejä ja pettymyksiä ennen tätä.

Hevirokkarin ura kuitenkin kaatui siihen, että Kasmiria alkoi kiinnostaa kevyempi meno ja yhä vahvemmin kappaleiden tekeminen. Mies on aina kokenut, ettei sovi mihinkään tiettyyn muottiin.

– Minulla on aina ollut oma tyylini. Minun ei ole koskaan tarvinnut näyttää joltain ollakseni jotain. Nykyään ilmapiiri on sallivampi ja voi olla melkein mitä vaan. Vielä Vadelmaveneen aikaan kuitenkin iso partasuu, joka laulaa falsetissa, oli vähän ihmettelyn aihe.

Kasmir

33-vuotias laulaja ja lauluntekijä.

Nousi tunnetuksi Vadelmavene-hitistään.

Ennen läpimurtoaan muusikkona työskenteli ravintola-alalla.

Kävi kokkikoulun.

Julkaisi viimeisimmän levynsä helmikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu