Kulttuuri

Syökö mies taas lapsen vanukkaat...? – Kalevauva.fi juhlii nyt konsertilla

Kalevauva.fi jyrää nyt jo kaksivuotispäiväänsä kohti oivaltavien sanoitusten ja hyvän musiikin voimalla.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Kulttiyhtyeeksi parissa vuodessa noussut Kalevauva.fi juhlii marraskuussa kaksivuotispäiväänsä konsertilla. 

Kalevalan jalanjäljissä saapastelevat Aapo Niininen ja Kimmo Numminen ovat rakentaneet duostaan uuden ilmiön vanhan päälle: folk-popahtavien laulujen sanoitukset ovat suoria lainauksia liki kulttimaineeseen nousseelta Vauva.fi-keskustelufoorumilta. 

Kappaleet puolestaan sävelletään lainausten ympärille tosissaan ja ammattimaisen kunnianhimoisesti.

Näitä kansansuosikeiksi nousseita kappaleita ovat muun muassa "Vantaa", "Kuorsaava kissa, ei tätä kestä", "Mies syö lapsen vanukkaat" sekä "Te ketkä ette harrasta usein seksiä".

– Vauva.fi-keskusteluista löytyy läpileikkaus suomalaisten arjesta. Nimimerkkien takana puhutaan ihan oikeista tunteista, ja luova hulluus kukkii siellä aika vapaasti. Joku on sanonut, että Kalevauva kertoo yhteiskunnastamme enemmän kuin sata akateemista tutkimusta, Numminen ja Niininen myhäilevät. 

Juhlakonsertin myötä uuden ajan kansanmusiikki tuodaan ensimmäistä kertaa konserttisaliympäristöön. Ennennäkemätön ja -kokematon on myös duoa komppaavien muusikoiden määrä: isosta soundista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin 25 muusikon Ensemble. 

–  Onhan se mielettömän hienoa, että tähän rinnalle on rakentunut tuollainen porukka. Emme ole tehneet koskaan bändikeikkaa, joten aloitamme saman tien vähän isommalla vaihteella. Demottelu on kuulostanut sairaan hienolta, ja olemme innoissamme, Kalevauvat hehkuttavat.

Konsertin sovitukset ovat idean isän, pianisti-sovittaja-kapellimestari Risto Kupiaisen, käsialaa.

– Kimmo ja Aapo ovat erittäin taitavia muusikkoja. Sävellyksissä on paljon hienoa tekstillisten teemojen lisäksi. Juhlimme siis paitsi persoonallisia sanoituksia, myös niiden ympärille sävellettyä musiikkia, hän toteaa.

Viime vuonna Kalevauva.fi valittiin Vuoden vantaalaiseksi.

Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble & Kalevauva.fi:n 2-vuotisjuhlakonsertti pidetään 6. marraskuuta kello 19.00 Kulttuuritalo Martinuksessa. Liput tulevat myyntiin huomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kalevauva iskee nyt satiirilla Vantaan kimppuun – "Suomen landein kaupunki, tarvitseeko sanoa enempää..."14.11.2017 20.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu